• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye olan Can Dündar ve Erdem Gül için "2 gazeteci de yarı açık cezaevine geldikleri için, onlarla beraber...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tahliye olan Can Dündar ve Erdem Gül için "2 gazeteci de yarı açık cezaevine geldikleri için, onlarla beraber olduğumuz için son derece mutluyum. İnşallah hiçbir gazeteci içeride kalmaz." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 45'inci birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanı İsmail Kahraman yönetiyor. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesine başlandı. Bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki basın özgürlüğüne değindi.

"Dün 2 gazetecimiz serbest bırakıldı, 2 gazeteci de yarı açık cezaevine geldikleri için, onlarla beraber olduğumuz için son derece mutluyum." diyen Kılıçdaroğlu, hiçbir gazetecinin içeride kalmaması temennisinde bulundu. En sert eleştirilen genel başkanlardan birisi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hakaret olmadığı sürece hiç ama hiçbir gazeteciye bir şey söylemedim çünkü onun kamu adına bizleri eleştirme hakkı vardır. Medya 4'üncü güçtür çünkü. Medya kamu adına görev yapar, birileri adına değil. Bizim havuz medyasını eleştirmemizin nedeni, bir iktidara koşulsuz biat etmeleridir. Oturup, yeri zamanı geldiğinde eleştirmeliler. Bir iktidar sürekli övgü alırsa yanlışa sapar, eğer sağlıklı ve tutarlı eleştiriler alırsa doğru yolu bulur. Oturup bakması lazım, "Ya, biz bir yerde bir hata yapıyoruz, bir yanlış yapıyoruz." demesi lazım. Basın özgürlüğü açısından 2002'de 99'uncu sıradayız, 2015'te 149'uncu sıradayız. Dünya bizi böyle görüyor, basın özgürlüğünün olmadığı ülke olarak görüyor."

"BİZE HİBRİT DEMOKRASİ DİYORLAR"

Kadın hakları konusunda da bilgi veren Kılıçdaroğlu, "145 ülke arasında 2006'da 105'inci sıradayız, 2015'te 130'uncu sıraya geriledik. Kadın cinayetleri bu kadar fazla niye artar arkadaşlar. Kadına yönelik şiddet niye yüzde 1.400 arttı. Hiç soruyor muyuz acaba kendimize. Hiç araştırıyor muyuz acaba bunları. Angola, Nijerya, Zambiya bizden önde kadın erkek eşitliğinde. Küresel kölelik endeksinde 167 ülke arasında 105'inci sıradayız. Demokrasi endeksi, 162 ülke arasında 97'nci sıradayız, zaten bize "hibrit demokrasi" diyorlar. Sağlıklı işleyen bir demokrasimiz yok. Uganda, Kenya, Tanzanya bizim önümüzde demokrasi standartları açısından. İnsani gelişmişlik endeksi, 2015'te 3 sıra geriledik, 69'uncu sıradan 72'nci sıraya düştük." diye konuştu.

"ÜMİT VE TEMENNİ EDERİZ Kİ CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL BERAAT EDERLER"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise Erdem Gül ve Can Dündar'ın tahliye edildiğini hatırlatarak mahkemenin devam ettiğini söyledi. "Süreç bütünüyle hukuki bir süreçtir." diyen Bostancı, "Politik olarak olup biten işlere ilişkin farklı kanaatlerimiz, farklı yaklaşımlarımız olabilir ama hukuk hepimizi bağlar. Esasen, AK Parti olarak biz hiç kimsenin suç işlemiş olmasından, suçlu sayılmasından, suçlu olarak ilan edilmesinden, mahkemelerin bu yönde karar vermesinden memnun olmayız. Ümit ve temenni ederiz ki, hukuki safahat neticesinde bu iki basın mensubu beraat ederler ve suçsuz oldukları anlaşılır ama bunu takdir edecek olan elbette ki mahkemelerdir, onların kararı da hepimiz için bağlayıcı olacaktır. Mevcut yargılamanın bu şekilde yapılması, doğrusu, bizim de temennimizdir." şeklinde konuştu.Cihan

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum

Kılıçdaroğlu: 2 gazeteci yarı açık cezaevine geldikleri için mutluyum

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim