• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kılıç: "Suriyeliyim Diye Dilenen Türkler Var"

Kılıç: "Suriyeliyim Diye Dilenen Türkler Var"
Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'da dilencilik yapan 88 kişinin yakalandığını, bu kişilerin de Ordu'ya kaydı olmayan Suriyeliler'den...

Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'da dilencilik yapan 88 kişinin yakalandığını, bu kişilerin de Ordu'ya kaydı olmayan Suriyeliler'den ve kendini Suriyeliyim diye tanıtan Türk vatandaşlarından oluştuğunu söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebi ile yurtlarını terk ederek Türkiye'ye sığınan Suriyeli vatandaşlar Türkiye'nin çeşitli illerine yerleştiriliyor. Suriyeliler'in Türkiye'nin çeşitli şehirlerine dağılması ile şehirlerdeki dilencilik oranlarında da artış yaşanıyor. Bunu fırsat bilen bazı kişiler Suriyeliler'in dilenmesine imkan sağlarken, birçok Türk vatandaşı da Suriyeli kimliğini kullanarak dilencilik yapıyor. Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'da yapılan çalışmalarda 88 yabancı uyruklu dilenci yakalandığını ve bu dilencilerin hiçbirinin Ordu'ya kaydının olmadığını, bazılarının da kendini Suriyeliyim diye tanıtan Türk vatandaşlarından oluştuğunu belirtti. Suriye'nin içinde bulunduğu durumdan faydalanmak isteyen insanların olduğunu ve dilencilik yapıldığını belirten Kılıç, "Dilenciliğin yapısında birileri tarafından organize edilme vardır. Bizim yerli dilenciler dahi birileri tarafından dilendirilir. Suriye'nin içinde bulunduğu bu durumdan istifade etmek isteyenler var ve bu insanlar vatandaşlarımızın iyi niyetlerini, duygularını sömürmek isteyen insanlar. Başka illerden gruplar halinde insanları getiriyorlar ve illere bırakıyorlar. Bu dilenciler genellikle Suriyeliler ve Suriyeliyim diye kendini tanıtan Türk vatandaşları. Birçok Türk vatandaşı Suriyeliyim diyerek dileniyor. Bu dilenme ihtiyaçtan kaynaklı bir dilinme değil" dedi.

"ORDU'DA 88 DİLENCİ YAKALANDI"

Kılıç, "Yakalanan bu kişilere bu işin suç olduğunu anlatıyoruz ve gerekli belgeleri imzalatıp ilimizden gönderiyoruz. Yakalanan bu kişiler içerisinde eğer bir kez daha yakalanma olursa kolluk kuvvetleri tarafından Osmaniye Düziçi Barınma Merkezi'ne gönderiliyor" diye konuştu.

Dilenciliğin önüne geçilebilmesi için vatandaşlara çağrıda bulunan Kılıç, "Biz bu konuda vatandaşların dilencilere para vermemesi için çalışmalar yapıyoruz ve bu çalışmaları pankartlarla, broşürlerle genişleteceğiz. Vatandaşlarımız dilencilere para vermesin, çünkü verilen her para yeni bir eli getiriyor. Biz bu dilencileri gönderiyoruz, yenisi geliyor. Eğer dilenciliğin önüne geçilmesi gerekiyorsa insanlarımızın ne pahasına olursa olsun onlara para vermemesi lazım. Vatandaş yardım edecekse Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na versin ve yardımlar bu şekilde ulaştırılsın" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim