• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kılıç: "Suriyelileri Kandırmaya Çalışıyorlar"

Kılıç: "Suriyelileri Kandırmaya Çalışıyorlar"
Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'ya gelen Suriyelilerin bazı kişiler tarafından kandırılarak paralarının alındığını, Göç İdaresi...

Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'ya gelen Suriyelilerin bazı kişiler tarafından kandırılarak paralarının alındığını, Göç İdaresi Müdürlüğü olarak tek ricalarının Suriyeli insanların paralarına göz dikilmeden kendilerine yönlendirilmesini istediklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaş sebebi ile birçok Suriyeli vatanını bırakarak başka ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Suriyelilerin göç ettiği ülkeler arasında 1. sırayı Türkiye aldı. Ülkesini bırakarak Türkiye'ye sığınan birçok Suriyeli ise farklı illere gönderilerek sığınma kamplarına ve kendilerine tahsis edilen evlerde yaşamını devam ettirmeye başladı. Suriyelilere kucak açan illerden bir tanesi de Ordu oldu. Savaş mağduru olarak Türkiye'de bulunan ve Türkçe bilmeyen Suriyelileri fırsat bilen bazı kişilerde onların maddi imkanlarını kullanarak kazanç elde etmeye yöneldi. Suriyelilerin bilgi azlığından yararlanmak isteyen bu insanlar, Göç İdaresi Müdürlüklerinin kolaylıkla yapabileceği işlemleri yüksek paralar karşılığında gerçekleştirerek bu insanları mağdur olmasına yol açtı.

KILIÇ: "SURİYELİLERDEN İSTİFADE ETMEK İSTİYORLAR"

Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, bazı insanların gayriresmi yollarla Suriyelilerin maddi imkanlarına göz diktiğini belirtti. Bu insanların, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından verilen hizmetleri Suriyelilere çok zormuş gibi göstererek yüksek fiyatlara yaptığını dile getiren Kılıç, "Göç İdaresi Müdürlüğümüz görevlerini hakkı ile ifa etmeye devam ediyor. Ancak Ordu'ya gelen Suriyeli misafirlerimiz ilimize geldiklerinde kayıt işlemleri sürecinde ve kayıt işlemlerinden sonra bazı kişiler tarafından belirli konularda kandırılarak paraları alınıyor. Genellikle bu şahıslar Suriyelilere, müdürlüğümüzün hizmetleri ile ilgili müdürlükte yapılmıyor algısı oluşturularak, gayriresmi olarak Suriyelilerin bu konudaki bilgi azlığından da yararlanarak onlara para karşılığı Göç İdaresi Müdürlüğü'nün kolaylıkla yapabileceği hizmetleri veriyorlar. Biz Suriyelilerin ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele verirken ilimizde de bazı insanlar bu alanda boşluk bulmaya çalışıyor ve mevzuatı kavrayamayan Suriyelilerden istifade etmek istiyor. Müdürlüğümüz tarafından kolaylıkla yapılabilecek bu hizmetleri birilerinin yüksek maliyetlere yapması hem doğru değil hem de etik değil" dedi.

"MADDİ İMKANLARINA GÖZ DİKMEDEN BİZE YÖNLENDİRİN"

Suriyelilerin savaş sebebi ile ülkemizde bulunduğunu ve bu insanların mağduriyetlerinden yararlanmak isteyenlerden taleplerde bulunan Kılıç, "Ordu Valiliği ve Ordu Göç İdaresi Müdürlüğü olarak, bu işi yapanlardan bir kaç ricamız var. Çünkü bu insanlar mağduriyetleri ile ilimize geliyorlar ve onlar bizim misafirlerimiz, onlara kesinlik maddi olarak zarar verecek yola girmesinler. Çünkü biz kurum ve kuruluşlar olarak bu konularda onlara yardımcı olabilmek için mücadele veriyoruz. Bizim tek ricamız onların maddi imkanlarına göz dikmeden bize yönlendirilmeleridir" diye konuştu.

"MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİ İÇİN BİLGİLENDİRMELER YAPILIYOR"

Suriyelilerin daha fazla mağdur olmaması için çeşitli çalışmalar yaptıklarının altını çizen Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, "Suriyelilere dışarıda en çok para karşılığı verilen hizmetlerin başında e-ikamet hizmeti yer alıyor. Okuma-yazma bilmeyenlerin mağdur olmaması için bizde müdürlüğümüzde bir masa kurduk. Görevimiz olmamasına rağmen o kişilerin maddi olarak sıkıntıya girmemesi için bu çalışmayı başlattık. Bu anlamda yabancıların bize başvurmasını, her hangi kimseye maddi kaynak talep etmemelerini istiyoruz. Bunun önüne geçmek için ve her kesime ulaşabilmek için hem Arapça hem Türkçe yazılı afişler oluşturduk" şeklinde konuştu.

Kılıç: "Suriyelileri Kandırmaya Çalışıyorlar"

Kılıç: "Suriyelileri Kandırmaya Çalışıyorlar"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim