• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kılıç: "Ordu’da En Çok Iraklı Yaşıyor"

Kılıç: "Ordu’da En Çok Iraklı Yaşıyor"
Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'da 4 bin 303 yabancının yaşadığını, bu yabacılar arasında en fazla sayıyı bin 974 kişi ile Iraklıların...

Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'da 4 bin 303 yabancının yaşadığını, bu yabacılar arasında en fazla sayıyı bin 974 kişi ile Iraklıların oluşturduğunu söyledi.

Ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle yurtlarını terk eden bir çok mülteci Türkiye'ye sığınıyor. Türkiye'ye gelen savaş mağduru vatandaşlar ise geçici olarak çeşitli illere gönderilerek ihtiyaçları karşılanıyor. Ülkelerinden gelerek Türkiye'ye sığınan bir çok mağdur vatandaşa Ordu'da ev sahipliği yapıyor. Toplamda 4 bin 303 yabancının yaşadığı Ordu'da ise bu sayısının 3 bin 342 kişini ülkesinde yaşanan savaş sebebi ile Ordu'ya gelenleri kapsıyor. Mülteciler dışında Ordu'da yaşayan 961 kişi ise evlilik, ikametgah ve turizm gibi faaliyetler kapsamında Ordu'da yaşamını sürdürüyor.

"ORDU'DAKİ SURİYELİ SAYISI 506 KİŞİ"

Ordu'da yaşayan yabancılar hakkında bilgiler veren Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Eyyübi Kılıç, Ordu'da bin 974 kişi ile en çok Iraklının yaşadığını belirtti. Ordu'da bulunan Suriyeli sayısının 506 olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Biz ilimize gelen yabancıları üç kısıma ayırıyoruz. Bunlardan birincisi uluslararası koruma kapsamında olanlar. Bu açıdan uluslararası koruma statüsünde Ordu'da bulunan kişi sayısı 2 bin 154 kişi. Bu sayısının bin 974'ü Iraklı, 87'si İranlı, 47'si Afganlı ve 28'i de diğer ülkelerden gelen vatandaşlardan oluşuyor. Ordu'ya gelen vatandaşlarımızı ayırdığımız ikincisi statü ise geçici koruma kapsamı ile ilimizde bulunanlar yani Suriyeliler. Bu kapsamda ilimizde geçici koruma dahilinde bulunan Suriyeli sayısı ise 506 olarak kayıtlarımızda yer alıyor. Yabancıları ayırdığımız statü kapsamında üçün sırada ise ikametgah, evlilik ve turizm gibi faaliyetler doğrultusunda Ordu'da bulunan yabancılar yer alıyor. Bu kapsamda da Ordu'da 961 yabancı uyruklu vatandaş ikamet ediyor" dedi.

"YABANCILARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR"

Ordu'da yaşayan 506 Suriyelinin yoğun olarak yaşadıkları alanları aktaran Kılıç, "Ordu'da 506 kayıtlı Suriyeli vatandaş var. Iraklıların ardından Ordu'da en çok yaşayan yabancı ise Suriye vatandaşları. İl genelinde yaşayan Suriyeliler ise en fazla Ünye, Fatsa ve Kumru ilçelerinde yaşıyor. Merkez ilçe Altınordu'da ise bu rakam çok alt seviyelerde bulunuyor. Biz daha önce yaptığımız çalışmalarda da bu vatandaşların evlerine gittik ve ihtiyacı olan her şeyi tespit ederek vakıflar tarafından karşılanmasını sağladık. Kayıtlı olan bütün Suriyeli ve yardıma muhtaç olan mültecilerin ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kılıç: "Ordu’da En Çok Iraklı Yaşıyor"

Kılıç: "Ordu’da En Çok Iraklı Yaşıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim