• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Kıl Keçisi Halk Elinde Islah Edilecek

Kıl Keçisi Halk Elinde Islah Edilecek
Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan Halk Elinde Kıl Keçisi Islah Projesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı...

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan Halk Elinde Kıl Keçisi Islah Projesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Arif Akar katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenen proje hakkında keçi yetiştiricilerine bilgi verildi.

Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, 2011 yılından itibaren mücadelesini verdikleri Halk Elinde Kıl Keçisi Islah Projesi'nin geçtiğimiz aylarda bakanlık tarafından kabul edildiğini açıkladı. Avcı, proje kapsamında 35 yetiştiriciye 6 bin 300 keçi dağıtılacağını açıkladı. Avcı, projenin bugünlere gelmesinde katkıda bulunan milletvekilleri ve diğer paydaşlara teşekkür etti.

Koyun, keçi yetiştiricilerine yapılacak olan teşvik ödemeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Avcı, bu yıl birlik üyelerine toplam 2 milyon 950 bin TL teşvik ödeneceğini açıkladı.

Çorum hayvancılıkta 60 ilin gerisinde olduğuna dikkat çeken Avcı, Çorum'da 130 bin hayvana teşvik verilirken, diğer illerde bu oranın çok yüksek olduğuna işaret etti.

ÇORUM'DA ET BİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

Çorum'da et birliğine ihtiyaç olduğunu anlatan Şevket Avcı, "Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, koyun ve keçilerin ıslah edilmesi için kurulan bir birliktir. Ancak son zamanlarda bazı kesimler tarafından üyelerimizin kafasını karıştırmaya yönelik söylemler ve eylerler duyuyoruz. Biz et satmıyoruz. Et satmak isteyen varsa birliğini kursun dilediği gibi et satışını yapsın. Ağır sorumluluklarının altından kalkabilirse buyursun kursun. Şunu da belirtmek isterim et birliğine de ihtiyacımız var" dedi.

Birliğe yönelik bazı eleştirilere de cevap veren Avcı, "Bu birliği kimseye yedirmem. Ben başkanlığın yanı sıra baş çobanım. Bundan da gurur duyuyorum. Birliğimize hizmet binası kazandırdık. Üyelerimize en iyi ve kaliteli şekilde hizmet etmek için bunu yaptık" diye konuştu.

Toplantının ardından proje üyelerine kantar ve küpe dağıtımı yapıldı. Ayrıca projede yer alan keçi yetiştiricilerine 184 bin 505 TL teşvik ödemesi yapıldığı öğrenildi.

Kıl Keçisi Halk Elinde Islah Edilecek

Kıl Keçisi Halk Elinde Islah Edilecek

Kıl Keçisi Halk Elinde Islah Edilecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim