• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kikizade’den Teröre Tepki

Kikizade’den Teröre Tepki
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 10'u yabancı uyruklu 41...

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 10'u yabancı uyruklu 41 kişinin hayatını kaybettiği ve 239 kişinin yaralandığı terör saldırısını kınadı.

Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, terörün hiçbir meşru amacının olamayacağını söyledi. Mesajında birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Kikizade, yüz yıllardır kardeşçe, birlikte yaşama isteğine nifak tohumu ekmeye çalışanların emellerine ulaşamayacaklarını söyledi. Kikizade, "Terör ile hiç kimse amacına ulaşamayacaktır. Terör nereden gelirse gelsin, kaynağı ne olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin, millet olarak lanetliyoruz. Bu terörün birliğimize, kardeşimize, demokrasimize karşı işlenmiş olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Kandan, şiddetten ve kaostan beslenen terör, İstanbul'da masum vatandaşlarımızın canına kıymıştır. Terör örgütleri ve arkasındaki karanlık odaklar bilsinler ki; hain saldırılarla ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozamayacaklar" dedi.

Milletin geçmişte olduğu gibi bugünde, teröre ve teröre destek verenlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde duracağından hiç şüphesinin olmadığını belirten Kikizade, millet olarak, birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere asla izin vermeyeceklerini söyledi. Bu saldırıların, milletin sahip olduğu birlik ve beraberliği yıkamayacağını açıklayan Kikizade, "Türkiye 78 milyon vatandaşı ile güçlü bir ülkedir. Bu gücü yıkmaya kimsenin gücü yetmez" diye konuştu.

DÜNYA ÜLKELERİ ARTIK TERÖRÜ TERBİYE ARACI OLARAK KULLANMAKTAN VAZGEÇSİN"

AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, terörün dilinin, dininin, ırkının olmadığını belirterek, terörün her yerde aynı olduğunu söyledi. Bu konuda bütün dünya devletlerine büyük görevler düştüğünü de belirten Kikizade, isim vermeden terörü destekleyen devletlere de çağrıda bulundu. Kikizade, dünya ülkelerinin de terörü bir terbiye aracı olarak görüp, kullanmaktan artık vazgeçmeleri gerektiğini ifade ederek, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileğinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim