• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kick Boks Şampiyonu Fatih Çimiç, Spor Yöneticiliğinin Önemini Anlattı

Kick Boks Şampiyonu Fatih Çimiç, Spor Yöneticiliğinin Önemini Anlattı
Kick Boks'ta 86 ve 91 kilogramda 15 Türkiye derecesi elde eden Fatih Çimiç, Türkiye'de spor yöneticiliğinin önemini anlattı.

Kick Boks'ta 86 ve 91 kilogramda 15 Türkiye derecesi elde eden Fatih Çimiç, Türkiye'de spor yöneticiliğinin önemini anlattı.

Kick Boks'ta 86 ve 91 kilogramda 15 Türkiye derecesi elde eden Fatih Çimiç, kariyerine spor yöneticiliği okuyarak devam ediyor. İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde Spor Yöneticiliği Bölümü okuyan Çimiç, aynı zamanda şampiyonalara katılmaya da devam ediyor. Çimiç'in kendilerine büyük bir gurur yaşattığını dile getiren İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cuma Bayat, "Üniversitemizin kuruluşunu yaparken Esenyurt'un 2013'teki spor altyapısının Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğunu gördük. Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu her mahalleye hem ulusal hem uluslararası standartlarda spor tesisleri yaptı. Bugün Esenyurt'ta milli maçlar oynanabiliyor, altyapı bu kadar iyi düzeyde. Bu altyapının değerlendirilmesi bizim için çok iyi oldu. Üniversite kuruluşumuzun felsefesine uygun olarak da spor bölümümüzün ilk açılan bölümler arasında olması için YÖK ile temaslara başladık. Kuruluş felsefemize uygun olarak spor bölümünün açılmasını teklif ettik ve böylece Spor Yüksekokulumuz da 2013 yılında açılmış oldu. Spor yöneticilerine çok ihtiyacımız var. Bu nedenle ilk olarak Spor Yöneticiliği Bölümü'nden başladık. Spor tesislerini yönetirken aynı zamanda öğrencilerimizin gelecekte spor yöneticileri ve spor akademisyenleri de olacağını göz önünde bulundurarak akademiye yetiştirmek üzere de programlarını genişlettik. Sporcularımızın bugün geldikleri seviyeye bakıldığında artık İstanbul Esenyurt Üniversitesi henüz üçüncü yılında şampiyonlar çıkarıyor" diye konuştu.

5 yaşından beri sporla ilgilenen başarılı sporcu Fatih Çimiç, 7 yıl Bafraspor'un A Takımı'nda hentbol sporuyla uğraştıktan sonra Kick Boks ile tanıştı. Kick boks Dünya Şampiyonu Hasan Fahri Şen'le beraber çalışırken 86 ve 91 kilogramda yaklaşık 15 Türkiye derecesi elde etti. 2012 yılında Trabzon'da elde ettiği ağır sıklet Türkiye şampiyonluğu unvanını üst üste 8 yıl şampiyon olarak korudu. Üniversiteler arası Türkiye Kick Boks Şampiyonaları'nda da birçok başarıya imza atan Çimiç, "Türkiye'de maalesef bazı sporlarda geri kalınıyor. Örneğin dövüş sporları, futbolun ve basketbolun gölgesinde kalıyor. Ben bunu değiştirmek adına İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nde spor yöneticiliği okuyorum. Aynı zamanda Kick Boks Milli Takımı'nın kaptanıyım. Yöneticilikle ilgilenmemin sebebi ise gençlerin spor konusunda maalesef inanılmaz derecede bilinçsiz olması. Beslenme, dinlenme, uyku, antrenman gibi konularda bilinçlenmelerini sağlayacak antrenörlerin başında durmam gerektiğini düşündüm ve bu yola çıktım. İnşallah İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ni bitirdiğim zaman milletimize ve devletimize faydalı bir yönetici olacağıma inanıyorum. Çünkü spor demek her şey demek, bir insan spora bağlandığı zaman yaşadığı mahalleyi kurtarır. Çünkü ailede başlar ülkeye yayılır. Spor yapılan bireyin olduğu evde sigara da içilmez, başka kötü alışkanlıklar da olmaz. Yurtdışında spora inanılmaz destek var inşallah bizler de Türkiye'de bunu gerçekleştireceğiz" açıklamalarında bulundu.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi'nin ve Esenyurt Belediye'sinin spora verdiği desteğin önemine de değinen Çimiç açıklamalarına şöyle devam etti:

"İstanbul Esenyurt Üniversitesi her geçen gün büyüyor ve spora destekleri gittikçe artıyor. Bu yüzden şu anda bu fuarda bulunmak bizim için çok önemliydi. Rektörümüz de şuan burada bize destek oluyor. Bu fuarlarda spor bölümlerimiz gerçekten çok ilgi görüyoruz. Bölümlerle ilgili sorular soruyorlar. Biz de arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Üniversitede hocalarımın ve yöneticilerimin çok büyük destekleri oluyor bana. Gerek yurtiçi yurtdışı maçlarımda gerek geride kaldığım derslerimde büyük yardımları dokunuyor. Ben de bu alanda üzerime düşeni yaparak üniversitemizi her alanda en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Gerçekten İstanbul Esenyurt Üniversitesi bir sporcunun tercih edeceği ilk üniversiteler arasındadır. Çünkü spora önem veren bir belediyenin beraberinde kurulan bir üniversite. Bu bağlamda İstanbul Esenyurt Üniversitesi'ne, Rektörümüze ve hocalarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim