• BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Kıbrıslı Türk izcilerden Bm Genel Sekreteri Ban'a mektup

Kıbrıslı Türk izcilerden Bm Genel Sekreteri Ban'a mektup
KKTC Gençlik Dairesi İzcilik Birimi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan Ortadoğu'daki savaşı ve çocukların ölümünü sona erdirmek...

KKTC Gençlik Dairesi İzcilik Birimi, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'dan Ortadoğu'daki savaşı ve çocukların ölümünü sona erdirmek için çare bulmasını istedi.

Gençlik Dairesi İzcilik Birimi, "Dünya Düşüce Günü" dolayısıyla başkent Lefkoşa'da bulunan Kuğulu Park önünden Lefkoşa Ara Bölge'deki Ledra Palace'a kadar pankartlı yürüyüş gerçekleştirdi. Grup Ledra Place sınır kapısında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a iletilmek üzere BM yetkilisine bir mektup verdi.

Mektupta dünya liderleri'nin nereye doğru gidildiğini düşünmesini istediklerini belirten izciler, sorunlara çareler bulmak amacıyla Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında bir araya gelmelerini talep etti.

Hiçbir şey yapmadan ölü çocuk bedenlerinin Akdeniz'den toplanmasını seyretmek istemediğini dile getiren izcilerin mektubunda, "Şundan eminiz ki; daha emniyetli, yerlere doğru yapılan göç yollarında, çocukların açlıktan ölmelerini gözlemlemek en az bizler kadar sizi de üzüyor. Orada insanlar ölüyor ve yaşama el uzatmanın zamanıdır. Dünya bir bütün olarak bir araya gelmelidir. Bizler hepimiz aynı dünyanın büyük ailesinin birer üyesiyiz." ifadeleri yer aldı.

DÜZGÜN: ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNÜN SONA ERMESİ İÇİN ÇARE BULUNMALI

Mektubun BM yetkilisine teslim edilmesinin sonrasında basına kısa bir açıklama yapan Gençlik Dairesi Müdürü Hatice Düzgün, Gençlik Dairesi izcilerinin de bugün Suriyeli, çocukların ülkelerinden kaçarken denizlerde boğulmasıyla ilgili bir düşünce geliştirdiklerini kaydetti. Ban'dan tüm dünya liderleriyle birlikte çalışması ve barışı yeniden inşa etmesi için çağrıda bulunduklarını kaydeden Düzgün, Ortadoğu'daki savaşı ve çocukların ölümünü sona erdirmek için çare bulmasını istedi.

Kıbrıslı Türk izcilerden Bm Genel Sekreteri Ban'a mektup

Kıbrıslı Türk izcilerden Bm Genel Sekreteri Ban'a mektup

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim