• BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kıbrıslı liderler, 2015 yılının son görüşmesini gerçekleştirdi

Kıbrıslı liderler, 2015 yılının son görüşmesini gerçekleştirdi
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm bulma yönündeki müzakereler çerçevesinde yeniden...

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm bulma yönündeki müzakereler çerçevesinde yeniden bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ara bölgedeki görüşme öncesinde Kıbrıslı liderler Antropoloji laboratuvarını ziyaret edip incelemelerde bulundu, Kayıp Şahıslar Komitesi üyeleriyle görüştü.

Kayıp Şahıslar Komitesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in ziyareti sonrasında açıklama yaptı. Açıklamada, Liderlerin Kayıp Şahıslar Komitesi Laboratuvarı'nı ziyaret ederek komitenin 3 üyesi ile Komite'nin Kıbrıslı Türk ve Rum bilim adamlarıyla bir araya geldikleri ifade edildi. Açıklamada kaydedilen ilerleme, karşılaşılan zorluklarla ilgili bilgilendirildikleri ifade edildi.

Liderlerin, ziyaretleri sırasında, tüm Kıbrıslılara muhtemel gömü yerleriyle ilgili bilgileri varsa bunu Kayıp Şahıslar Komitesi ile paylaşmaları çağrısının olduğu bir kayıt yapıldığı ve bu çağrının ada çapında televizyon spotu olarak gösterileceği de kaydedildi.

OCAK AYINDA 3 KEZ GÖRÜŞECEKLER

Liderler Antropoloji Laboratuvarı sonrasında Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde bir araya geldi. 2015 yılının son liderler toplantısında bir araya gelen liderler 7, 14 ve 29 Ocak tarihlerinde yeniden görüşme kadarı aldı. Liderler bugünkü toplantıda müzakerelerin başlayışından bu yana gerçekleştirilen çalışmayla ilgili bir genel değerlendirmede bulundu ve 2016 yılında gerçekleştirilecek olan müzakerelere yönelik yol gösterici bir hazırlık yaptı.

Ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alan görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrasında BM tarafından Akıncı ve Anastasiadis'in görüşmeye ilişkin açıklaması yayımlandı. Açıklamaya göre, Kıbrıslı liderler bugün, 15 Mayıs'ta başlayan müzakerelerle ilgili genel bir değerlendirme yaptı ve bugüne kadar elde edilen ilerlemeyle ilgili memnuniyetlerini ifade etti.

"2016 YILI KIBRIS'A BARIŞ, GÜVENLİK VE REFAH GETİRİLMESİ UMULUYOR"

Önlerinde duran, yapılması gereken işin zor olduğunun bilincinde olduklarını kaydeden liderler, olumlu ilerlemeyi 7, 14 ve 29 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilmesini planladıkları görüşmelerde sürdürme kararlılıklarını da vurguladı. Liderlerin çözülmemiş tüm konularla ilgili yapıcı bir değerlendirme yaptığı ve önlerindeki müzakerelere yönelik yol gösterici bir hazırlık yaptıklarını da ifade edilen BM açıklamasında "Liderler Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözümün bölgenin geriye kalanı için de örnek teşkil edeceğini göz önünde bulundurarak, 2016'nın Kıbrıs'a ve ötesine barış, güvenlik ve refah getirmesini umuyor." denildi.

Açıklamada, liderlerin tüm çalışma grubu, teknik komite ve en erken zamanda barışa ulaşılması yönündeki ortak amaçları doğrultusunda çalışan partilere teşekkür ettikleri ve tüm halkın yeni yılını kutladıkları da yer aldı.

Kıbrıslı liderler, 2015 yılının son görüşmesini gerçekleştirdi

Kıbrıslı liderler, 2015 yılının son görüşmesini gerçekleştirdi

Kıbrıslı liderler, 2015 yılının son görüşmesini gerçekleştirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim