• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kıbrıs’a teknolojik atak

Kıbrıs’a teknolojik atak
Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, Kıbrıs’ın da ilk teknoloji perakendecisi oldu. ‘Kıbrıs’ın Teknoloji Üssü’ olma hedefiyle yola çıkan Bimeks, Kıbrıslı Türkler için hazırladığı indirimlerle 1001 Airport Mall Shopping Centre’de kapılarını açtı

Asrın Projesi olarak tanımlanan ve geçtiğimiz günlerde faaliyete geçen Can Suyu projesinin ardından, Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in teknoloji üssü haline getirmek amacıyla bir hamle de Bimeks’ten geldi. Türkiye’nin ilk teknoloji perakendecisi Bimeks, onlarca üründe geçerli olan büyük açılış indirimi ile Kıbrıslı Türklerle buluştu. Lefkoşa’daki 1001 Airport Mall Shopping Centre’de 570 metrekarelik alanda hizmet verecek olan Bimeks, 24 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’de yapılan açılışla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk teknoloji perakendecisi oldu. Kıbrıs’ın teknoloji üssü olmayı hedefleyen Bimeks’in açılış törenine KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu da katıldı.

“EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

KKTC’de şube açan kurumların ekonomiye büyük katkı sağladıklarını ifade eden Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, “Son dönemde Kıbrıs Türk halkının morali, bu girişim ve açılışlarla Anatavan Türkiye Cumhuriyeti’nin prestijli firmalarının burada açtığı şubeler bizlere moral veriyor. 1 hafta önce Can Suyu Projesi’nin açılışındaydık. Bugün buradayız. Böyle güzel şeyler arka arkaya geliyor. İnşallah bu devam eder. Bimeks yöneticilerini kutluyorum. Kendilerinin de yurtdışındaki ilk şubeleri oldu. İnşallah başarılı olur. Bu tip firmaların KKTC’de şube açması ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlıyor” dedi.

DOĞU AKDENİZ’İN TEKNOLOJİ TİCARETİ MERKEZİ OLACAK

Kıbrıslı Türklerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta müşteriler, açılışa özel kampanyada sunulan binlerce çeşit ürünle buluştu. Bimeks’in düzenlediği eğlenceli etkinlikler ve ödüllü yarışmalar açılış törenine coşku kattı. Açılışta konuşan Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray, yurtdışı yatırımlarının ilk ayağı olan Kıbrıs mağazası açılışına gösterdikleri yoğun ilgi için Kıbrıslı Türklere teşekkür etti. Akgiray, Bimeks’in iş modeli ve yazılım altyapısıyla önemli bir know-how’a sahip olduğunu ve birçok ülkeden yatırım teklifi aldıklarını vurgulayarak “Kıbrıs mağazamız, Bimeks’in yurtdışı açılımının ilk aşaması olacak. Bimeks Türkiye sınırlarının ötesine çıkarak, uluslararası bir perakende markası olmayı hedefine koydu; bu hedefe doğru ilk adımı Kıbrıs’ta, Kıbrıslı kardeşlerimizle beraber atmaktan dolayı da ayrıca mutlu ve heyecanlıyız” dedi. KKTC’nin coğrafi konumu ve turizm potansiyeli ile birçok ülkeden ziyaretçi çekebilecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Dr. Akgiray, “Biz Kıbrıs mağazamız ile aslında Doğu Akdeniz havzasına açılmış oluyoruz” diye konuştu.

Kıbırs’a daha fazla yatırım yapmayı amaçladıklarını ifade eden Dr. Ahmed Akgiray, “Biz Türkiye’nin de ilk teknoloji markasıyız. Yurtdışına açılmak için burası bizim için ilk adımdı. Biz kendimizi Kıbrıs’ta evimizde hissediyoruz. Türkiye’deki vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmeti, buraya getirmek bizim için çok mantıklıydı. İnşallah Kıbrıs’a daha fazla yatırım yaparız. Planlarımızın arasında yurtdışındaki diğer ülkelere de teknoloji götürmek var. Türkiye’de de Kıbrıs’ta da vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

30 BİNDEN FAZLA ÜRÜN ÇEŞİDİ

Kıbrıs’ın ilk teknoloji perakendecisi olan ve 570 metrekarelik alanda hizmet veren Bimeks’te, her bütçeye uygun alternatifler ve zengin ürün çeşidi yer aldı. Beyaz eşyadan cep telefonuna, bilgisayardan kişisel bakım ürünlerine kadar 30 binden fazla ürün çeşidini en uygun fiyatlar ve çok cazip ödeme avantajları ile Kıbrıslı Türklere sunan Bimeks, teknolojiyi ‘herkes için ulaşılabilir’ kılmayı amaçlıyor.

TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİ PERAKENDECİSİ

Türkiye’de teknolojinin ‘ulaşılabilir’ olmadığı 80’li yıllarda İnşaat Yüksek Mühendisi Murat Akgiray ve Ekonomi Profesörü Vedat Akgiray tarafından İstanbul Kadıköy’de 80 metrekarelik bir dükkanda açılan Bimeks, Türkiye’yi teknoloji perakendeciliği kavramı ile tanıştırdı. Aradan geçen çeyrek asırda birçok ilke imza atarak Türkiye’nin en büyük teknoloji perakendecilerinden biri haline gelen Bimeks’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Kıbrıs’a açılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akgiray, “Seksen metrekarelik, ‘raflarını nasıl dolduracağımızı bilemediğimiz teknoloji dükkânı’ndan, Türkiye’nin dört bir yanında 140 mağazaya ulaşan, kabına sığmayıp yurtdışına açılmayı Yavru Vatan Kıbrıs’ta açtığı mağazayla başlatan, 30 binden fazla ürün çeşidi sunan, kocaman bir ‘teknoloji perakendecisi’ Bimeks’e dönüşmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim