• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Kıbrıs Gazisi Öncü, Ebediyete Uğurlandı

Kıbrıs Gazisi Öncü, Ebediyete Uğurlandı
Dün Foça'da sabah saatlerinde vefat eden Kıbrıs Gazisi Emekli Deniz Astsubayı Veysel Öncü, kılınan cenaze namazı ve ardından düzenlenen askeri törenle...

Dün Foça'da sabah saatlerinde vefat eden Kıbrıs Gazisi Emekli Deniz Astsubayı Veysel Öncü, kılınan cenaze namazı ve ardından düzenlenen askeri törenle ebediyete uğurlandı. Cenaze törenine asker-sivil yüzlerce kişi katıldı.

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Karşıyaka Devlet Hastanesi'nden kendi isteği ile taburcu edilip evine getirilen Kıbrıs Gazisi Emekli Deniz Astsubayı Veysel Öncü dün sabah 09.00 sıralarında vefat etti. Foça Fatih Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı ve düzenlenen törene Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Amfibi Tugay Komutanı Tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, Amfibi Gemiler Komutanı Tuğamiral Erdal Ergün, Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şube Başkanı Ramazan Harmandar, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, emekli ve muvazzaf askerler, yakınları ve Foçalı vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından tören kıtası tarafından selamlanarak cenaze aracına taşınan Öncü'nün naaşı, Foça Yeni Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Defin sonrası eşi Sülün Öncü ve çocukları taziyeleri kabul etti.

70 yaşında yaşamını yitiren Veysel Öncü, 1967 yılında Deniz Astsubay Sınıf Okulundan Çark Astsubayı olarak mezun oldu. Türk Deniz Kuvvetlerinin değişik gemilerinde görev yaptı. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatına katıldı. Emeklilik döneminde İzmir'in Foça ilçesine yerleşti. Uzun süre esnaflık ve inşaat işleriyle uğraştı. Birkaç yıldır kendisine ait iki tur teknesiyle Foça turizmine katkı yapmaya çalıştı. Evli iki kız bir erkek çocuk babası olan Veysel Öncü bir yılı aşkın bir süredir yakalandığı hastalıkla mücadele ediyordu.

Kıbrıs Gazisi Öncü, Ebediyete Uğurlandı

Kıbrıs Gazisi Öncü, Ebediyete Uğurlandı

Kıbrıs Gazisi Öncü, Ebediyete Uğurlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim