• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

KGF Başkanlar Kurulu Çorum’da toplandı

KGF Başkanlar Kurulu Çorum’da toplandı
Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Çorum'da yapıldı.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı 13-14 Nisan 2018 tarihlerinde Çorum'da yapıldı.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı Anitta Otel'de gerçekleşti. Bölge basınının problemleri ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantıya Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Genel Sekreter Ergun Ata, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Erişen ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Federasyona bağlı cemiyetlerin başkanları katıldı.

Amasya, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Ordu, Tokat ve Trabzon'dan basın temsilcilerini buluşturan toplantıda KGF'nin merhum Genel Başkanı Turgut Özdemir saygıyla anıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, vatan için canlarını feda eden şehitleri rahmetle anarak tüm katılımcıların Miraç Kandili'ni tebrik etti.

En büyük medya meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'na bağlı olarak ilk kurulan federasyonun KGF olduğunu hatırlatan Şevket Erzen, "Federasyonumuz'un ilk Genel Başkanı Turgut Özdemir'i rahmetle anıyoruz" dedi.

'Sektörün geleceği için çözüm yolları geliştirmeliyiz'

Basın sektörünün sancılı bir dönemden geçtiğini ve zor durumda olduğunu belirten Erzen, yaşanan sıkıntıların pek çok sebebi olduğuna işaret etti.

Teknolojik gelişmeler nedeniyle hızlı bir değişim içine giren sektörün önemli bir geçiş döneminde olduğunu vurgulayan Erzen, "Merakla takip edilen bu süreçte hem geleneksel medya değerlerine hem de gelişmelere ayak uydurmayı başaranlar hayatını sürdürebilecek" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri olarak BİK Genel Kurulu'nda sektörün beklentilerini dile getirdiklerini anlatan Erzen, taşıdıkları sorumluluk gereği üzerlerine düşeni yerine getirme gayretiyle çalıştıklarını söyledi.

Resmi İlan fiyat tarifesinde 2 yıldır zam olmadığı için yerel basının mağduriyet yaşadığına dikkat çeken Erzen, "Basın sektöründe çalışanların hayatlarını sürdürebilmesi ekonomiye bağlı. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Resmi İlan zammının onaylanarak yürürlüğe girmesi merakla bekleniyor. İnternet basını, radyo ve televizyonlar da sistemsel sıkıntılar yaşıyor. Ülkemiz ve bölgemizde sıcak gelişmelerin yaşandığı böylesi bir dönemde, gazeteciliğin geleceğini düşünüp çözüm yolları geliştirmek bizim vazifemiz. Burada yapacağımız istişarelerde üretilecek fikirler, basın sektörü için hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

'Anadolu basınının durumu içler acısı'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışan Anadolu basınının durumunun içler acısı olduğunu söyledi.

Yerel gazetelerin geleceğinin ekonomik gelirlerine bağlı olduğunu vurgulayan Sefa Özdemir, TGK'nın bu husustaki girişim ve çalışmalarından bahsetti.

"Basın çalışanlarının sorunlarının takipçisiyiz" diyen Özdemir, sektörün beklentileri doğrultusunda yeni bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

Özdemir, yeni dönemde uygulanması kararlaştırılan eylem planının önümüzdeki günlerde ilgililerle ve kamuoyu ile paylaşılacağını sözlerine ekledi.

'Yerel basın resmi ilan zammını bekliyor'

KGF Başkanı Erdoğan Erişen, son yıllarda ekonomik açıdan ciddi kan kaybı yaşayan yerel gazetelerin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan resmi ilan fiyat tarifesinin onaylanarak yürürlüğe girmesini beklediğini kaydetti.

KGF'nin de bağlı bulunduğu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun bu meseleyi yakından takip ettiğini vurgulayan Erdoğan Erişen, yapılan girişimlerle ilgili bilgiler verdi.

Anadolu basınının, vatan coğrafyasının kılcal damarları olduğunu vurgulayan bazı katılımcılarsa 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği milli duruşla demokrasiye sahip çıkan yerel gazetelere sahip çıkılarak desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Soru-cevap bölümüyle devam eden toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla son buldu.

KGF 5. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi açıklandı.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu 5. Başkanlar Kurulu toplantısında aşağıdaki konularda görüş birliğine varıldı:

"Yerel basınımız için hayati önem taşıyan ve Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığı bilinen Resmi İlan ücretlerinin artırılmasına yönelik kararın bir an önce Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun bu konudaki girişimlerini desteklemektedir.

Bölgemiz illerinde cemiyetlerimizle işbirliği yapılarak mesleki eğitim seminerleri yapılması talebi haklı bulunmuş, en kısa sürede ilk uygulamanın yapılması için yönetim kurulunun çalışma yapması kararlaştırılmıştır.

Mesleki sorunların çözümü için cemiyetlerimizle işbirliği yapılarak bölgedeki meslektaşlarımıza katkı sağlanması için çalışmalar yapılacaktır."

'Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül bölge basınıyla buluştu'

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı için şehre gelen basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Anitta Otel'de gerçekleşen toplantı öncesi verilen akşam yemeğine katılan Zeki Gül, Karadenizli gazetecileri Çorum'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Genel Sekreter Ergun Ata, KGF Genel Başkanı Erdoğan Erişen, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Onursal Başkan Mehmet Yolyapar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Federasyona bağlı cemiyetlerin başkanlarının da katıldığı yemekte bölgesel meseleler konuşuldu.

Basın İlan Kurumu (BİK) Çorum Şube Müdürü Osman Bolluk ve Tokat Şube Müdürü Çetin Oranlı'nın da katıldığı yemekte Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erzen, düzenledikleri programa katkılarından dolayı Belediye Başkanı Gül'e teşekkür etti.

'Karadeniz basınını altın rafinerisini gezdi'

KGF 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı için Çorum'a gelen Karadenizli gazeteciler, Organize Sanayi Bölgesi'nde altın üretimi yapan Ahlatcı Metal Rafinerisi'ni gezdiler.

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Ahlatcı'nın ev sahipliğindeki tesis gezen basın mensuplarına üretim müdüresi Özgül İkiz rehberlik etti.

Pırlanta, bilezik, alyans, gram altın üretimi yapılan tesisin bölümlerini gezen basın heyeti, altın madeninin eritilerek külçe haline gelişinden işlenerek takıya dönüşmesine kadar uzanan süreci yerinde görme imkanı buldular.

'Anadolu kaplanlarının başarısına şahitlik ettiler'

Çorum Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü'nü ziyaret eden Karadenizli gazeteciler, Anadolu kaplanı olarak isimlendirilen girişimcilerin başarı hikâyesini dinlediler.

Çorum OSB Müdürü Yaşar Şahin'in ev sahipliği yaptığı ziyarette Makine Mühendisi Taner Kaplan tarafından misafir heyete yönelik özel bir sunum yapıldı.

OSB'de faaliyet gösteren firmalarla ilgili sektörel çalışmaları ilgiyle dinleyen misafir gazeteciler, Çorumlu sanayicilerin yatırımlarını takdirle takip ettiler.

'Oğuzlar'ın "Aaltınkoz'u

KGF 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılan misafir heyetin Çorum'daki son durağı Oğuzlar Belediyesi Altınkoz Tesisleri oldu.

Obruk Barajı kıyısındaki restoranda verilen öğle yemeğine katılan Karadenizli gazeteciler, doğa harikası manzara eşliğinde yöresel lezzetlerin tadına vardılar.

Oğuzlar Belediye Başkan Vekili Aydın Uysal'ın da katıldığı yemekte ilçe hakkında bilgiler alan misafir gazeteciler, Çorum'un turizm açısından sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerin daha fazla tanıtılmayı hak ettiğine dikkat çektiler.

Meşhur Çorum Leblebisi, Oğuzlar Cevizi ve Osmancık Pirinci'nin de yöresel zenginlikler arasında yer aldığına işaret eden gazeteciler, yapılan ikramların ardından vedalaşarak şehirden ayrıldılar.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim