• BIST 9645.02
  • Altın 2419.793
  • Dolar 32.5826
  • Euro 34.7204
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Kesob’dan Sağ Duyu Çağrısı

Kesob’dan Sağ Duyu Çağrısı
Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, son günlerde Suriye'den atılan roketler nedeniyle vatandaşları sağduyulu olmaya...

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, son günlerde Suriye'den atılan roketler nedeniyle vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

KESOB Başkanı Ömer Sevengül, 23 Ocak cumartesi günü saat 09:30 civarında Suriye tarafından gelen bomba Kilis Merkez Akcurun semti civarına düşmesiyle 2 vatandaşın yaralanmış ve esnafların iş yerlerinde maddi hasarlar oluştuğunu ifade etti. Sevengül, "Bu menfur saldırı Kilis esnafı ve halkını büyük üzüntüye boğmuştur. Can kaybı yaşanmaması tek tesellimizdir. Aynı gün içerisinde oda başkanlarımızla konuyla ilgili istişare yapmak üzere esnaf odaları birliğinde toplantı düzenlenmiş olup toplantımıza Vali Süleyman Tapsız ile İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir'de katılarak Kilis esnaf ve halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunmuşlardır. Olay üzerine misliyle karşılık verildiğini, her türlü tedbirin alındığını, şehrimizin güvenliği için devletin tüm imkanlarını kullanarak esnaflarımızın ve halkımızın güven içerisinde yaşamalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getirmiş Bundan önce meydana gelen olayla ilgili öğrencilerimize ve ailelerine pedagog tahsis edileceğini de belirtmişlerdir.Esnaf ve halkımızın kargaşalara fırsat vermemelerini önceden olduğu gibi bundan sonra da sakin ve sağduyulu davranmalarını istemişlerdir" dedi. Esnaf camiasının her iki olayda da yaralananlara acil şifa vefat eden Ayşegül Polat'a rahmet, ailesine ise başsağlığı dilediğini belirten Sevengül, "Ayrıca Suriyeli misafirleri bu tür saldırıların sebebi olarak görmemeli kargaşaya meydan vermemeliyiz. Unutmayalım ki bunlar savaş zulmünden kaçarak gelmişlerdir. ALLAH hiç kimseyi savaş zulmünde yaşamak zorunda bırakmasın. Ancak, Hükümetimizden ensarlık görevini tam manasıyla yapmaya çalışan Kilis ilimize bazı teşvik yasaları çıkararak BAĞKUR-SGK primlerine yapılan zamlarının geri alınarak İlimizin kalkınma da 6. Bölge statüsüne getirilmesini esnaf camiası olarak beklemekteyiz. Geçmiş şanlı tarihimizde de olduğu gibi birlik beraberlik örneği göstererek serhat ilimize yakışan bir şekilde adımızı duyurmaya devam ettireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Kesob’dan Sağ Duyu Çağrısı

Kesob’dan Sağ Duyu Çağrısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim