• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

KESK sözcüsü Yılmaz: İktidar hesapları nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü

KESK sözcüsü Yılmaz: İktidar hesapları nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü
KESK Balıkesir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, Ankara ve Diyarbkır'da meydana bombalı terör saldırılarını kınadıklarını belirterek,...

KESK Balıkesir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, Ankara ve Diyarbkır'da meydana bombalı terör saldırılarını kınadıklarını belirterek, "Savaş ve mezhepçiliğe dayalı dış politikalar ve iktidar hesapları nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü. Yüzlerce insanımızı kaybettik, hala bir tek bakan, bir tek yetkili istifa etmedi. Hükümet hala bir güvenlik zafiyeti olmadığını iddia edebiliyor." dedi.

Yılmaz, 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da, 18 Şubat'ta ise Diyarbakır'daki saldırıları şiddetle protesto ederek kınadıklarını bildirdi. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu. Yaptığı açıklamada, "Suruç, Diyarbakır, Adana, 10 Ekim ve 17 Şubat Ankara bombalamaları ve katliamları takip eden, birbirini besleyen, aynı amaca hizmet eden nitelikte saldırılardır. Her ne hikmetse hepsi hakkında hızla gizlilik kararları alındı. Basına haber yasağı koyuldu ve tıpkı saldırılar gibi dosyaları da karanlıkta bırakıldı. Sivil siyasetçilerin, sendika yöneticileri ve üyelerinin, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin attığı her adımı, sarf ettiği her sözcüğü, gittiği her yeri takip eden devlet, burnunun dibindeki cephanelikleri, canlı bombacıları, patlamaya hazır araçları göremiyor, engellemiyor." şeklinde konuştu. Katliamları kınayan ve protesto edenler için hızla soruşturmalar açıldığını ve çeşitli cezalar verildiğini söyleyen İsmail Yılmaz, "Daha yakın zamanda Barış, Emek ve Demokrasi mitingi katliamla engellenmiş, 101 canını kaybetmiş bir konfederasyon olarak yaşamını yitirenlerin yakınlarının acılarını derinden hissediyor, yaralıların durumunu çok iyi anlıyoruz. Amacımız, ne acıları yarıştırmak ne de hükümeti eleştirmek için fırsata dönüştürmektir. Bunu vicdansızlık, ahlâksızlık ve siyasi ilkesizlik olarak görürüz ancak hükümetin hala da göz göre göre katliam zeminini devam ettirmesine, aynı politikalarda ısrar etmesine, acılar üzerinden toplumsal kutuplaşma ve nefret duyguları yaratmasına göz yumamayız, çünkü giden, yiten bizleriz. Artık yeter demek zorundayız. Bir kez daha terör kimden ve nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyor ve sorumluların tespit edilerek, adalete bir an önce teslim edilmesini bekliyoruz. Yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

KESK sözcüsü Yılmaz: İktidar hesapları nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü

KESK sözcüsü Yılmaz: İktidar hesapları nedeniyle ülkemiz kan gölüne döndü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim