• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

KESK Açıklamasına Tepki

KESK Açıklamasına Tepki
KESK Manisa temsilciliği tarafından organize edilen "Savaşa karşı barışı savunacağız" eyleminde basın açıklaması yapan gruba tepki veren iki vatandaş...

KESK Manisa temsilciliği tarafından organize edilen "Savaşa karşı barışı savunacağız" eyleminde basın açıklaması yapan gruba tepki veren iki vatandaş polislerin erken müdahalesi ile alandan uzaklaştırıldı.

Manisa KESK Şubeler Platformunun "Savaşa karşı barışı savunacağız" eyleminde emniyet güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındı. Eğitim Sen Manisa Şubesinde toplanan 100 kişi, ellerinde pankart sloganlar ve polis eşliğinde basın açıklaması yapacakları Manolya meydanına kadar yürüdü. Manolya meydanında yoğun güvenlik önlemi altında basın açıklaması yapan KESK üyelerine açıklama sırasında 2 vatandaş müdahale etmek istedi. Polisin vatandaşları erken fark etmesi ile vatandaşlar alandan uzaklaştırılırken açıklama sırasında bir olumsuzluk yaşanmadı.

KESK Manisa Dönem Sözcüsü Ali Gök tarafından yapılan basın açıklaması sırasında, "Susma haykır, savaşa hayır', "Birleşe birleşe kazanacağız', "Savaşa hayır, barış hemen şimdi', "Susma sustukça sıra sana gelecek', "Faşizme karşı omuz omuza, "Katil Amerika Orta Doğu'dan defol" şeklinde sloganlar atıldı. Basın açıklamasına KESK üyelerinin yanı sıra HDP, TMMOB, TTB ve DİSK üyeleri destek verdi.

Grup adına açıklama yapan KESK Manisa Dönem Sözcüsü Ali Gök, "AKP'nin savaş ve baskı politikalarına karşı endişeliyiz. Endişemiz büyük. Emek ve meslek örgütleri olarak sadece üyelerimize değil halkımıza karşı duyduğumuz sorumluluk ve vicdanımız gereği bugün burada bir kez daha ülkemizin yüz yüze kaldığı bu trajediyi dile getirmek ve sizin aracılığınızla kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları, çatışma ortamı son bulsun. Barışı savunanlar olarak Türkiye'deki tüm barışseverleri Manolya meydanından bir kez daha alkışlayarak selamlıyoruz."

Açıklama KESK üyelerinin alkışlarıyla sona erdi.

KESK Açıklamasına Tepki

KESK Açıklamasına Tepki

KESK Açıklamasına Tepki

KESK Açıklamasına Tepki

KESK Açıklamasına Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim