• BIST 9695.03
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • İzmir 27 °C

Kesilmesin diye ağaca sarıldı

Kesilmesin diye ağaca sarıldı
Beyoğlu'nda toplanan İstanbul Kent Savunması üyesi bir grup, Kabataş – Beşiktaş – Mahmutbey metro hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Fındıklı...

Beyoğlu'nda toplanan İstanbul Kent Savunması üyesi bir grup, Kabataş – Beşiktaş – Mahmutbey metro hattı inşaat çalışmaları nedeniyle Fındıklı Parkı'nda bulunan ağaçların kesilmesini protesto etti. Parkın içine girmek isteyen grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik sırasında bir kadının ağaca sımsıkı sarılması dikkat çekti.

Kabataş'ta bulunan Fındıklı Parkı'na gelen grup, metro çalışmaları nedeniyle çevresi kapatılan parkın önünde "Fındıklı Parkı Kırmızı çizgimizdir, bu inşaatı yapamazsınız" yazılı pankart açtı. Bir süre Büyükşehir aleyhine slogan atan grup, basın açıklaması yaptı. Çevik kuvvet, basın açıklaması sırasında geniş güvenlik önlemi aldı.

İstanbul ve Beyoğlu Kent savunması adına basın açıklamasını okuyan Selen Bilgör, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oldu bittiye getirmeye çalıştığı ulaşım projelerinden birisi olan Kabataş – Beşiktaş – Mahmutbey Metro projesi, meslek odalarının ve kent sakinlerinin itirazlarına rağmen hayata geçirilmek isteniyor. İnşaat tekniği açısından ağır, geri dönüşü imkansız ve ekonomik açıdan da oldukça pahalı olan yeraltı metro inşaatları ve özel olarak da bu güzergahtaki proje, İstanbul'un gözbebeği, kentsel sit bölgesi iki ilçenin, Beyoğlu ve Beşiktaş'ın sahil bandını ayrıca hat üzerindeki yeşil alanları ve parkları oldukça olumsuz etkiliyor. Güzergah üzerindeki bir çok yeşil alanı ve parkı metro şantiyesine çevirmekte olan bu proje, özellikle Kabataş – Beşiktaş arasındaki sahile paralel hat açısından gerekliliği oldukça tartışmalı bir hale gelmiştir." dedi.

AĞAÇ KESİLMESİN DİYE AĞACA SARILDI

Basın açıklamasının ardından çevresi tel örgülerle çevrili parka girmek isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Israrla parka girmek isteyen gruba polis izin vermedi. Gerginlik sırasında bir kadının kapalı alanın dışındaki ağaca sımsıkı sarılması dikkat çekti. Gerginliğin yatışması üzerine grup bölgeden ayrıldı.Cihan

Kesilmesin diye ağaca sarıldı

Kesilmesin diye ağaca sarıldı

Kesilmesin diye ağaca sarıldı

Kesilmesin diye ağaca sarıldı

Kesilmesin diye ağaca sarıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim