• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

‘Kesilecek’ denilen bacaklar girişimsel radyolojiyle kurtuldu

‘Kesilecek’ denilen bacaklar girişimsel radyolojiyle kurtuldu
Mersin'de yaşayan Muazzez Altınören'in (87) moraran bacakları için bir hastanenin hekimleri "Kalçadan itibaren ikisinin de kesilmesi gerekiyor. Yapacak bir...

Mersin'de yaşayan Muazzez Altınören'in (87) moraran bacakları için bir hastanenin hekimleri "Kalçadan itibaren ikisinin de kesilmesi gerekiyor. Yapacak bir şey yok." dedi. Yaşlı kadının bacakları, Prof. Dr. Altan Yıldız ve Uzm. Dr. Naim Eriş'in yaklaşık 2 günü kapsayan girişimsel radyoloji uygulamasıyla kurtuldu.

Kızıyla yaşayan Muazzez Altınören'in ayakları hızla morarmaya başladı. Bunun üzerine Altınören'in çocukları, annelerini bir hastaneye götürüp muayene ettirdi. Altınören'in ayak damarlarının tıkandığını belirleyen hekimler, kalçadan itibaren her iki bacağın da kesilmesi gerektiğini, başka çözüm olmadığını söyledi. Ancak yaşlı kadının çocukları annelerinin bacaklarını kurtarmak için arayışa girmeye karar verdi. Aile fertleri, araştırmalarının sonucunda, Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Altan Yıldız ve Radyoloji Uzmanı Dr. Naim Eriş'in bu durumlara yönelik tedavi uyguladığını öğrendi. Bunun üzerine hemen annelerini hastaneye getirdiler.

Prof. Dr. Altan Yıldız ve Uzm. Dr. Naim Eriş yaptıkları inceleme ve tetkiklerin ardından Muazzez Altınören'e girişimsel radyoloji uyguladı. Yaklaşık 2 günlük zorlu bir çalışmayı içeren uygulamanın ardından, yaşlı kadının ayakları normale döndü. Uygulama hakkında bilgi veren Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Yıldız, Muazzez Altınören'in kendilerine geldiğinde iki bacağında, kalp problemi nedeniyle isgemi olduğunu belirtti.

Yıldız, "Damar içinden girip PTA ve trombolitik endovasküler müdahaleyle damar içi pıhtıyı temizledik. Bacakların kesilme riski ortadan kaldırıldı." dedi. Altan Yıldız, girişimsel radyolojiyle, benzeri durumdaki bacakların birçoğunun kurtarılabileceğini ifade etti.

‘Kesilecek’ denilen bacaklar girişimsel radyolojiyle kurtuldu

‘Kesilecek’ denilen bacaklar girişimsel radyolojiyle kurtuldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim