• BIST 9524.59
  • Altın 2490.141
  • Dolar 32.4943
  • Euro 34.7434
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

“Kervan” Bünyan Sultanhanı’na Ulaştı

“Kervan” Bünyan Sultanhanı’na Ulaştı
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Başbakanlık tarafından desteklenen Anadolu Selçukluları döneminde kullanılan İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması amacıyla...

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Başbakanlık tarafından desteklenen Anadolu Selçukluları döneminde kullanılan İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması amacıyla hazırlanan, "Kadim medeniyetin yol hikâyesi" belgeselinin çekimleri için hazırlanan kervan, Bünyan Sultanhanı'na ulaştı.

Iğdır'dan yola çıkan "Kadim medeniyetin yol hikayesi', "Kervan" belgeseli ekibi Bünyan Sultanhanı'ında çekimlerini sürdürdü.

Belgesel setini ziyaret eden Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, proje koordinatörü İbrahim Duvarcı'dan belgesel hakkında bilgiler alarak oyuncular ve teknik ekiple sohbet etti.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Başbakanlığın desteği ile gerçekleşen bu projenin başta Bünyan olmak üzere ülkemizin tarih mirasının yaşatılması ve köklü geçmişimizin dünyaya duyurulması adına oldukça önemli olduğuna vurgu yaprak" İlçemizin bu eşsiz tarihi mekânında çekilen belgesel Sultanhanı'nın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına oldukça katkı sağlayacak. Bildiğiniz gibi Sultanhanı içindeki köşk mescidi ile diğer Selçuklu eserlerinden ayrılan Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılmış bir eserdir. Kısa süre önce Bünyan Belediyesi olarak burasını devraldık. Burasıyla ilgili farklı projeler üzerinde çalışıyoruz. Ben, başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık yetkililerine, proje yapımcılarımıza, proje koordinatörümüze, proje danışmanlarına, yönetmenimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Proje koordinatörü İbrahim Duvarcı ise "Iğdır'da başlayan yolculuğumuzda Sultanhanı'na ulaştık. Bu belgesel Türkiye'de 4 K olarak çekilen ilk drama belgesel olma özelliğini taşıyor. 1920 kilometrelik Anadolu Selçuklu'nun kullandığı ana İpek Yolunu kat edeceğiz. Kervan güzergahında Anadolu'nun aynı zamanda kadim şehirlerini anlatmak istiyoruz. Çünkü bu bir kadim medeniyetin yol hikayesi. Yol üzerindeki Selçukluyu, kervanları, kervan sarayları, köprüleri ve bu yolun kullanımında sadece kervanının ticaret mallarını değil alimleri, arifleri, ilim adamlarını da taşıdığını sergileyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı himayesinde Başbakanlık tarafından destekleniyor. Ana sponsor THY, ikinci sponsor da Türk Telekom. Dünya yayın formatında hazırlanan bir belgesel. Belgesel 75 kişilik bir ekiple çekiliyor. Yaptığımız iş klasik bir belgesel değil. Drama, bin bir gece masalları, mesneviden, bostandan ve gülistandan çeşitli hikayeler anlatıyoruz." dedi.

Kervan'ın yapımcılığını Ömer Faruk Çetin'in üstlendiği projede bilimsel danışmanlığını Prof. Dr. Osman Eravşar, yönetmenliği Fatih Sezgin yapıyor. Projedeki metinleri Tacettin Şimşek, Mehmet Balaban, Sadık Yalsızuçanlar'dan oluşan bir ekip kaleme aldı. Projenin fotoğraflarını ise Ahmet Kuş çekiyor.

Belgeselin Türkiye ile birlikte birçok ulusal ve uluslararası televizyonda ve festivalde gösterileceği bildirildi.

“Kervan” Bünyan Sultanhanı’na Ulaştı

“Kervan” Bünyan Sultanhanı’na Ulaştı

“Kervan” Bünyan Sultanhanı’na Ulaştı

“Kervan” Bünyan Sultanhanı’na Ulaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim