• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kernek Külliyesi İçerisinde Kütüphane Açıldı

Kernek Külliyesi İçerisinde Kütüphane Açıldı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesi içerisinde yapılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kernek Külliyesi içerisinde yapılan kütüphane düzenlenen törenle hizmete açıldı.

M. Sait Çekmegil'in kızı Semra Kürün ve oğlu Selami Çekmegil açılış sırasında yaptıkları konuşmada, böylesine güzel bir kütüphaneye babalarının isminin verilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Açılışta konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, M.Sait Çekmegil'in Malatya'nın yetiştirdiği çok önemli ve değerli bir isim olduğunu kaydetti. Çakır, "Sait Çekmegil hocamızın ismini verdiğimiz kütüphanemizin bugün açılışını yapıyoruz. Bu açılışın Kütüphaneler Haftasına gelmesi de ayrı bir anlam ifade ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, çocukların daha iyi yetişmeleri ve iyi bir eğitim almaları için sanat merkezleri, sanat sokağı, kadın yaşam merkezleri, aile danışma merkezleri gibi birçok tesis yaptık. Oluşturduğumuz bu sosyal tesisler ile çocuklarımızın okuyabilmeleri, internet ortamında eğitimlerini alabilmeleri için onlara her türlü imkanı sağlamaya çalıştık. Valimizin desteği ile SODES kapsamında 11 ilçemizde Z kütüphanemizin açılışlarını yaptık. Kernek Külliyesi'nde açtığımız bu kütüphanemizde de yılda binlerce çocuğumuz, hanım kardeşimiz istifade edecek. Kernek Külliyemizin alt kısmını tamamen kadınlara yönelik bir merkez yapıyoruz. İçerisinde spor merkezlerinin olduğu eğitim salonları ve atölyelerin olduğu bir bölümü aşağıda oluşturuyoruz. Yukarıda yine toplantı salonları, atölyeler, sınıflar ve bir kütüphanemiz bulunmakta. Sait Çekmegil, Malatya için bir ekol isimdi. Çok büyük değerleri Malatya'mıza kazandırdı, bir fikir ve düşünce adamıydı. Sait Çekmegil hocamızın ismi buraya yakıştı" şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLERE KİTAP DAĞITILDI

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise Kütüphaneler Haftasında kütüphane açılışının ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti. Kamçı, "Ben bu vesileyle Sait Çekmegil Hocamıza Allah'tan rahmet, geride kalan çocuklarına, torunlarına uzun ömürler diliyorum. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan bu güzel külliyenin mahalleye, bu semte çok büyük hizmetler vereceğine inanıyorum. Külliyede aynı zamanda çeşitli el sanatları kursları düzenlenmekte. Bu kurslarla kütüphanenin aynı yerde olması ayrı bir özellik taşıyor. İçerisinde camisiyle, kütüphanesiyle, kurs atölyeleriyle çok güzel bir külliye ortaya çıkmış" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından il Müftüsü Ümit Çimen'ın yaptığı dua ile kütüphanenin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Ardından da törene katılanlar hep birlikte kütüphaneyi gezdi. Öte yandan Kamçı ve Çakır tarafından öğrencilere kitap dağıtıldı.

Kernek Külliyesi İçerisinde Kütüphane Açıldı

Kernek Külliyesi İçerisinde Kütüphane Açıldı

Kernek Külliyesi İçerisinde Kütüphane Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim