• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kermesin geliri güneydoğulu öğrenciler için kitap olacak

Kermesin geliri güneydoğulu öğrenciler için kitap olacak
Uludağ Üniversitesi'nde faaliyet gösteren öğrenci birlikleri tarafından organize edilen kermesten elde edilecek gelir, doğu ve güneydoğudaki ihtiyaç sahibi...

Uludağ Üniversitesi'nde faaliyet gösteren öğrenci birlikleri tarafından organize edilen kermesten elde edilecek gelir, doğu ve güneydoğudaki ihtiyaç sahibi öğrencilere gönderilecek.

Öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen "Üniversitene hoşgeldin" etkinliğinin ikincisi Uludağ Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin de katkılarıyla organize edilen şenliklerde öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden eğlenceli aktiviteler yeni öğrencilerin beğenisine sunuldu. İki gün boyunca devam eden şenliklerde sosyal, kültürel ve eğitici aktiviteler sayesinde üniversiteye yeni gelen öğrenciler hem okullarını tanıdılar, hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatı buldular. En çok ilgiyi öğrencilerin açtığı kermes gördü. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru'nun da ziyaret ettiği stantta öğrenciler kendi yaptıkları yiyecek ve içeceklerin satışını gerçekleştirdi.

İki gün boyunca ciddi bir gelir elde etmeyi planladıklarını söyleyen Genç Birlik Bursa Şubesi Üniversite Komisyon Başkanı Muhammet Yılmaz; "Açtığımız kermes standımıza önceki yıl hayatlarını kaybeden şehit öğretmenlerimiz Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın'ın isimlerini verdik. Öncelikle onların aziz hatıralarına sahip çıkmak istedik. Bunun yanı sıra her yıl doğu ve güneydoğu illerimizdeki ihtiyaç sahibi okullar ve öğrenci kardeşlerimizi tespit ediyoruz. Onlara buradan kitap, giyecek ve yiyecek yardımlarında bulunuyoruz. Bu yıl da kermesten elde edeceğimiz gelirin tamamını oradaki öğrenci kardeşlerimize göndereceğiz. Bizler de öğrenci olarak oradaki kardeşlerimize en azından böyle bir destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

Kermesin geliri güneydoğulu öğrenciler için kitap olacak

Kermesin geliri güneydoğulu öğrenciler için kitap olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim