• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Kerimoğlu: "Talasemi İle Mücadele İçin Kan Vermek İhtiyaçtır"

Kerimoğlu: "Talasemi İle Mücadele İçin Kan Vermek İhtiyaçtır"
Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu kış aylarında artan...

Hatay Talasemi ve Orak Hücre Anemi Hastalıkları Derneği Başkanı ve Talasemi Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Burhan Kerimoğlu kış aylarında artan kan ihtiyacının karşılanması amacıyla vatandaşları gönüllü olarak kan bağışlamaya davet etti.

Kerimoğlu, açıklamasında ,"Unutmayınız ki kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır. Özellikle kalıtsal geçişli hastalıklar ülkemizde ve ilimiz önemli bir halk sağlığı sorununu oluşturmaktadır. Bunların en başında da talasemi ve orak hücre anemi hastaları gelmektedir. İlimiz genelinde ki hasta sayımızın 2 bin üzerinde olması birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Bunun yanı sıra kış aylarında kronik hastalıkların sayısında yaşanan artış, acil müdahale gerektiren hastalar, günlük ameliyat hastaları ve daha birçok tıbbı müdahale gerektiren hastalar için vücudumuzun temel yaşam kaynağı olan kan herkesin yaşamı süresince ihtiyaç duyacağı önemli bir yaşam sıvısıdır" dedi.

Hatay Genelinde Talasemi (Akdeniz Anemisi) ve orak hücre anemi hastalıklarının yaygın olmasından dolayı hastaların özellikle her ay sürekli kan transfüzyonu almak zorunda olduklarını ifade eden Kerimoğlu, "Kış aylarında enfeksiyonlardan korunmak için bu tip hastaların vücut direncinin yükseltilmesi büyük önem arz etmektedir. İlimiz genelinde bu hastalarımız için aylık ortalama hastanelerde 500-600 ünite civarında kan tüketiminin ortaya çıktığını bilmekteyiz.Bununla beraber kış aylarında hava şartlarından ötürü yaşanan birçok trafik kazalarını da göz önüne alacak olursak ister istemez ilimiz genelinde ki hastanelerde ortaya çıkan kan ihtiyacı normalin üzerine olmaktadır. Vatandaşlarımızın kan bağışlaması birçok hastamıza umut olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim