• BIST 9458.27
  • Altın 2495.11
  • Dolar 32.5919
  • Euro 34.8036
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kerim bebek dua ve yardımlarınızı bekliyor

Kerim bebek dua ve yardımlarınızı bekliyor
Hayırsever vatandaşların yapacakları bağışlarla Abdülkerim bebeğe toplam 5 ameliyat yapılarak hayat verilecek.

Hayırsever vatandaşların yapacakları bağışlarla Abdülkerim bebeğe toplam 5 ameliyat yapılarak hayat verilecek.

Doğumundan kısa bir süre sonra rahatsızlığı fark edilen Abdülkerim bebeğin yaşamı Türkiye'de olacağı ameliyata bağlı.

Abdülkerim bebeğin hastalığı bir buçuk aylıkken babasından bulaşan grip enfeksiyonu ile farkediliyor. Nefes alış verişleri düzensizleşen bebeğe yapılan tetkikler sonucunda probleminin akciğerlerinde değil kalbinde olduğu ortaya çıkıyor. Hastaneye sevkedilen Abdülkerim bebek bugün 11 aylık.

Çocuğunun hastalığı ve yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı'na anlatan Abdülkerim'in annesi Funda Kaymak, "Doktorumuz tarafından hastahaneye sevk edilen yavrumun kalp sorunu olduğu anlaşılınca hastaneden Almanya'nın eski Başkenti Bonn yakınlarındaki Sankt Agustin kentinde bulunan başka bir hastahaneye sevkimizi yaptılar. Ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen burada sol ciğerini kurtarmaya çalışsalar da başaramadılar. İki ay yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi yavrum. İlaç tedavisi burada yarım kaldı, zira devam edilseydi Kerim'in beyin kanaması geçirme riski olacaktı'" dedi.

ARADIKLARI UZMANI TÜRKİYE'DE BULDULAR

Günden güne hastalığı kötüye giden Kerim bebek için Almanya, Yunanistan ve Türkiye'de çareler arayan aile, aradıkları uzmanı Türkiye'de buldu.

Gün gün daha kötüye giden Kerim bebek için hem Almanya genelinde hem Yunanistan hem de Türkiye'de tedavi arayışlarına giren aile, Almanya'da ilk defa rastlanan bu hastalığın uzmanını Türkiye'de bulduklarını belirten anne Funda Kaymak sözlerini şöyle sürdürdü, "Buradaki (Almanya) doktorlar ilk kez karşılaştıkları bu hastalıkta bize yüzde elli yaşam şansı verdiler. Biz de kendi imkan ve gayretlerimiz neticesinde tabii ki önce Allah'a güvenip sonrasında Türkiye'de bulduğumuz bu tür ameliyatları bir kaç kez yapan doktora ameliyatımızı yaptırmak istiyoruz. Bu hastalığın tedavisi pahalı ve zor ama başka da umudumuz yok. Oğlumun önünde toplam beş tane ameliyat var. 150 bin avro civarında bir maliyeti olacak. Bunu karşılayabilecek imkanımız yok. İlk önce Allah sonra yardım sever vatandaşlarımızın sayesinde inşallah oğlumuzu kurtaracağız" dedi. Anne, "Yardımlarınızı bekliyoruz Allah edenlerden de etmeyenlerden de razı olsun. Oğlumun nefes alması için bize yardım edin" dedi. Baba Hakan Kaymak çocuğunun tedavi sürecinde işini de aksatmasından dolayı kendine çıkış verildiğini belirtti.Cihan

Kerim bebek dua ve yardımlarınızı bekliyor

Kerim bebek dua ve yardımlarınızı bekliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim