• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Keresteciler Sitesi'nde hasar büyük

ERZİNCAN'da dün akşam Sanayi Çarşısı Keresteciler Sitesi'nde çıkan ve 3 saatte güçlükle kontrol altına alınan yangının ardından sabah saatleri ile birlikte hasar tespit çalışmaları da başladı.
Dün akşam saat 20.30 sıralarında Sanayi Çarşısı Keresteciler Sitesi 790'ıncı Sokak'taki Akasya Orman Ürünleri LTD. ŞTİ.'nde henüz belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Tiner ve kerestelerin alev almasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisi ile gittikçe büyüdü. Alevlerin gökyüzünü aydınlattığı kentte, yangına Erzincan Belediyesi İtfaiyesi'nin yanı sıra çevre belde ve ilçeler, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve 3'üncü Ordu itfaiye ekipleri müdahale etti. Polis de Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı TOMA ile su sıkarak itfaiye ekiplerine yardımcı oldu.
 
500 TON SU KULLANILDI
 
27 itfaiye ekibi ve 65 personelin müdahale ettiği yangında 500 ton su kullanıldı. İşletme sahipleri de yangın esnasında forkliftlerle yanmayan keresteleri alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Yaklaşık 3 saatte güçlükle kontrol altına alınan yangında 5 dükkan ve içerisindeki tonlarca kereste ile orman ürünleri yandı.
 
Soğutma çalışmalarının halen devam ettiği bölgede sabahın erken saatlerinde hasar tespit çalışmaları başladı. Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır bölgede incelemelerde bulundu. Vali Abdurrahman Akdemir yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini belirterek, "5 işyerimizde ciddi maddi hasar meydana geldi. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. En büyük tesellimiz böyle büyük bir yangında can kaybı olmaması. Biz burada maddi hasara uğrayan işyerlerimizin belediyemizle birlikte yaralarını saracağız" dedi.
 
Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise binaların arka ve doğu-batı istikametinde bitişik olmasından dolayı yangının 5 işyerine sıçradığını vurguladı. Çakır, ihbar sonrası anında yangına müdahale edildiğini bildirdi. İşyeri sahipleri yangında maddi hasarın milyonlarca lira olduğunu söyledi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim