• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Kereburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şıpka: “Erkek Egemen Kültürü Üzerimizden Atmamız Gerekiyor”

Kereburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şıpka: “Erkek Egemen Kültürü Üzerimizden Atmamız Gerekiyor”
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, toplumda öncelikle erkek egemen kültürünün ortadan kalkması gerektiğini söyledi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı bir etkinlik düzenledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, Yılmaz Erdoğan'ın yıllar önce kaleme aldığı "Kadınlık bizde kalsın" isimli tiyatro oyununu sergilediler.

Türkiye'de yasal olarak bir eksiğin olmadığını ama buna rağmen kadınların her gün şiddetin en az birine maruz kaldığını belirten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Şıpka, "Her gün vahşice kadın cinayetinin işlendiği, her iki kadından birinin şiddetin herhangi birine maruz kaldığı bir ülkede bugünü kutlamak yerine bu günü kullanarak bazı şeyleri tekrar gündeme getirmek daha önemli. Bir medeni hukukçu olarak bu süreci 1980'lerden beri takip ediyorum. Zaman zaman hem fakültemizde hem de sivil toplum örgütleri ile bir takım çalışmalara katıldık. Türkiye'de yasal olarak her şeyin yapıldığı kanaatindeyim. Yasal düzenlemeler bence yeterli. Ancak bunların fiiliyata geçirilmesi etkin uygulanabilmesi için öncelikle erkek egemen kültürü üzerimizden atmamız gerekiyor. Bununla mücadele etmemiz gerekiyor. Bu da sosyolojik ve politik bir mücadeledir" diye konuştu.

"Ben bir akademisyen olarak belki güçlü bir kadın imajı olarak görülebilirim ama Türkiye genelindeki kadınlarımızın genel durumunu düşününce, kendi konumumdan memnuniyet duyamıyorum" diyen Prof. Dr. Şükran Şıpka; "Kadınlarımız ancak erkeklerle eşit eğitim hakkından yararlanıp, ekonomik bağımsızlıklarını kazanır ve çalışma hayatına atılırlarsa güçlenebilir, haklarına sahip çıkabilirler" ifadelerini kullandı.

"MESAJI OLAN BİR OYUN SEÇTİK"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde mesajı olan bu oyunu neden seçtiklerini ve ne mesaj vermek istediklerini söyleyen oyunun yönetmeni Abdül Süsler; "İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tiyatro Kulübü'nün ilk kuruluş senesinde mesajı olan ve iyi bir Türk yazarın oyununu seçmek istedik. Bunun için de değerli kalem Yılmaz Erdoğan'ın yıllar önce yazdığı "Kadınlık bizde kalsın" oyununu seçtik. Günün anlam ve önemine destek vermek amaçlı da oyunun ilk gününü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne getirdik. Biz de destekleyelim istedik. Herkesin bildiği gibi bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Oyunumuzda, kadınların dünya kurulduğundan bu yana yaşadıkları farklı sıkıntıların mizahi bir dille kaleme alındığını görüyoruz" dedi.

"KİMSEYE İHTİYACI OLMADAN KADINLAR BİR BİREYDİR"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencilerinden Ebru Çağlayan ise "Yaşıtım kadınlara ellerinden gelen en özgüvenli şekilde tiyatro, sinema ya da oyunculuk gibi etkinliklere katılmalarını, kendi özgüvenlerini bu şekilde artırmalarını tavsiye ediyorum. Kadınlar özgüvenli olmalı ve kimsenin baskısı altında kalmamalıdır. Zaten kimseye ihtiyacı olmadan kadınlar bir bireydir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim