• BIST 9524.59
  • Altın 2493.556
  • Dolar 32.539
  • Euro 34.707
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

'Kerbela'da Erbain törenlerine katılım Şeb-i Arus'u olumsuz etkileyecek'

'Kerbela'da Erbain törenlerine katılım Şeb-i Arus'u olumsuz etkileyecek'
Narkissos Turizm CEO'su Erkan Kaplan, Konya'daki "Şeb-i Arus" törenleri için gelebilecek İranlı ve Orta Doğulu turistlerin Irak'ın Kerbela Kenti'nde gerçekleşecek...

Narkissos Turizm CEO'su Erkan Kaplan, Konya'daki "Şeb-i Arus" törenleri için gelebilecek İranlı ve Orta Doğulu turistlerin Irak'ın Kerbela Kenti'nde gerçekleşecek olan 3. İmam, Hz. Hüseyin'in ölümünün 40. günü Erbain" törenlerine denk gelmesinin olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Türkiye'ye en fazla İran ve Orta Doğu'lu turist getirmede söz sahibi olan Narkissos Turizm'in sahibi Erkan Kaplan yaptığı açıklamada, bu sene aralık ayında İran ve Orta Doğu pazarından Türkiye'ye, Türk turizmcisinin planlama yaptığı Konya'daki "Şeb-i Arus" törenleri için gelebilecek İranlı ve Orta Doğulu turist sayısını Irak'ın Kerbela'da gerçekleşecek olan 3. İmam, Hz. Hüseyin'in ölümünün 40. günü erbain törenlerinin olumsuz yönde etkileyeceğini kaydetti.

Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından Konya'ya yerleşmeye ikna edilmiş "Alimlerin Sultanı" Muhammed Bahaeddin Veled'in oğlu İslâm Tasavvufu'nun en önemli ve en büyük yapıtı kabul edilen Mesnevî-i Manevî'nin yazarı şair ve düşünce adamı Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî'nin Miladî 17 Aralık 1273 (Hicrî 672) pazar günü akşamüstü güneş gözden kaybolup, Konya ufuklarını kızıla boyarken bu âlemden can ve bekâ âlemine göç ettiği belirten Kaplan, "Rabb'ine, sevgiliye kavuşma gecesi olarak düşündüğü ve düğün gecesi olarak adlandırdığı Şeb-i Arus, dilimizde düğün gecesi, 17 Aralık tarihlerine denk gelen haftalarda yapılan ve Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri olarak isimlendirilmeye başlanılan Mevlânâ'nın ölüm gününün hatırası olarak yapılan önemli bir törendir." dedi.

Irak'ta, Hz. Muhammed(SAV) torunu Hz. Hüseyin (3. İmam) ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenlerinin 2 Aralık gerçekleştiğinin altını çizen Kaplan, Hicrî takvime göre Aşure Günü'nden 40 gün sonra gelen Safer ayının 20'inci gününe verilen isim olduğunu ifade etti.

Kaplan, dünyaca bilinen anma ve yas törenlerinden biri olan Hz. Hüseyin'in şehit edilişinin kırkıncı günü olan Erbain ziyaretleri kapsamında dünya genelinde milyonlarca ziyaretçi karşılayacak olan Irak'ın Necef ve Hz. Hüseyin'in mezarının bulunduğu Kerbela şehirlerine Iraklı Şiilerin yanı sıra başta Körfez ülkeleri olmak üzere İran, Lübnan, Hindistan ve Pakistan gibi ülkelerden de Şiilerin Hz. Hüseyin'i ve diğer şehitleri anmak için Kerbela'yı ziyaret edeceklerini kaydetti.

Bu yıl dünyanın farklı yerlerinden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Kerbela'ya 1 milyon İranlının geldiğini belirten Kaplan, geçişlerin Şelemçe ve Cezzabe sınır kapılarından gerçekleştiğini, Zırbatiye sınır kapısında Irak'a geçtiğini vurguladı.

Kaplan, şu bilgileri verdi: "Irak'a ulaşmak için kara ve hava yolu seçeneklerini kullanan ziyaretçilerin, Irak'ın Necef kentinden Kerbala'ya kadar olan 90 kilometrelik yolu ellerindeki siyah, yeşil ve kırmızı bayraklarla yürüyerek geçtiğini ve Necef Havaalanından Irak'a günde 25 bin yabancı ziyaretçi oluyor. Hz. Hüseyin'in ölümünün 40. günü anma törenlerine katılım için yapmış olduğu çağrının etkisini gösterdiğini ve bir milyondan fazla İranlının bölgeye akması Şeb-i Arus Törenlerine katılacak olan İran ve Orta Doğulu Turist sayısına olumsuz yönde etkiledi."

'Kerbela'da Erbain törenlerine katılım Şeb-i Arus'u olumsuz etkileyecek'

'Kerbela'da Erbain törenlerine katılım Şeb-i Arus'u olumsuz etkileyecek'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim