• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor
Kepez Belediyespor Kulübü takımları sporcularının öğrencilerle yaptığı buluşmaların finalinde, 12 okul öğrencileri profesyonel sporculara merak ettiklerini...

Kepez Belediyespor Kulübü takımları sporcularının öğrencilerle yaptığı buluşmaların finalinde, 12 okul öğrencileri profesyonel sporculara merak ettiklerini sordu.

Başta TFF'nin örnek gösterdiği futbol altyapı çalışması olmak üzere öğrencileri spor yapmaya teşvik eden birçok projeye imza atan Kepez Belediyesi'nin "Sporcu ve Gençlik Buluşmaları'nın finalinde, öğrenciler profesyonel sporculara merak ettiklerini sordu. Proje, Kepez Belediyespor Kulübü'nün futbol, voleybol ve basketbol takımlarındaki 2'şer sporcunun Kepez'deki 12 ilkokul, ortaokul ve lise ziyareti ile başladı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki finalde ise, 12 okul öğrencileri, öğretmeleri ve velileri bir araya getirildi. Öğrenciler istedikleri sporcuya sorularını iletti.

Spor dünyayı birleştirir

Açılış konuşmasını yapan Kepez Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, 100 bine yakın öğrencisiyle Kepez'in 58 ilden nüfus olarak büyük olduğunu söyledi. Kepezli öğrencilerin olanaklarını belediye desteğiyle sürekli arttırdıklarını belirten Vural, spora yatkın olan çocukların yeteneklerini geliştirememe mazereti olmaması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Sporcuların bireylere ve toplumlara saygılı insanlar olduğunu dile getiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu ise, sporun tüm dünyayı birleştirebilme gücünü anlattı.

Sporcular popstar gibi

Sporcuların gittikleri okullarda öğrenciler tarafından adeta popstar gibi karşılandığını söyleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Bu projeden anladık ki, öğrenciler sporu ve sporcularımızı çok seviyormuş. Biz de bu programı her yıl daha kapsamlı şekilde tekrarlama kararı aldık" dedi.

Çok kazanım oldu

Sporcu ve Gençlik Buluşmaları projesinin birkaç faydayı birden getirdiğini anlatan Başkan Tütüncü, sporcuların rol model olmayı, öğrencilerin de sporcu olmanın ulaşılmaz bir seviye olmadığını öğrendiğini ifade etti. En önemli kazanımın ise şehir takımlarına aidiyetin oluşmasına sağlanan katkıdan bahseden Tütüncü, "Böylelikle çocuklarımı yaşadıkları şehrin takımlarıyla temas etti. Maalesef her şehirde olduğu gibi, Antalya'da da şehir takımlarının sağlıklı bir şekilde aidiyetini oturtamıyoruz" diye konuştu.

Spor okullarına rağbet arttı

Projenin bir faydasının da belediyesinin düzenlediği spor yaz okullarına olan ilginin artması olduğuna işaret eden Tütüncü, 1 Haziran'da kayıtların başlayacağı yaz okullarını artan ilgiye göre hazırlayacaklarını duyurdu.

İşbirliğiyle proje büyüyecek

Konuşmasının sonunda bu projenin daha da büyüyebileceğini belirten Tütüncü, kulüp başkanının talebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle daha da renkleneceğini söyledi.

Özçekim yaptılar

Programın sonunda katılan okul müdürlerine birer imzalı Kepezspor forması ile top hediye eden Tütüncü, projede paydaşlık yapanlara da anı plaketi sundu. Salondan ayrılmadan önce özçekim yapan Tütüncü, isteyen herkes ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor

Kepezli gençler spora teşvik ediliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim