• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Kepezli Engelliler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Kepezli Engelliler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi
Antalyalı sivil toplum örgütlerinin düzenlediği "Tüm engelleri aşalım, kutlu doğumda buluşalım" adlı etkinlikte, Türkiye'de ilk kez engelliler bir programı...

Antalyalı sivil toplum örgütlerinin düzenlediği "Tüm engelleri aşalım, kutlu doğumda buluşalım" adlı etkinlikte, Türkiye'de ilk kez engelliler bir programı baştan sona sundu.

Antalyalı sivil toplum örgütlerinin kamu kurumları işbirliğiyle düzenlediği "Tüm engelleri aşalım, kutlu doğumda buluşalım" adlı etkinlikte; Türkiye'de ilk kez engelliler, bütün bir programı sahneledi. Beyaz Ay Engelliler Derneği, Baston Görme Engelliler Derneği ile Antalya İşitme Engelliler Derneği, Kepez Belediyesi ve Antalya Müftülüğü'nün desteğini alarak Kepez'deki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde bir etkinlik düzenledi. Etkinliğin sahne arkasında 10, sahne önünde ise 50 engelli rol aldı. Sunucusundan yemek servisine şiir okuyanından ilahi söyleyenine kadar işitme, görme ya da bedensel engelliler tarafından rollerin paylaşıldığı programın seyircilerinin çoğunluğunu da, engelli ve engelli aileleri oluşturdu.

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Müftüsü Osman Artan, Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ekşi, Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli, AK Parti üyelerinin katıldığı programın yıldızı, Engelliler Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya Birincisi İstanbul Mimar Sinan Camisi Müezzini Ahmet Sarıkaya oldu. Müezzin Sarıkaya, Kur'an-ı Kerim okudu.

İŞİTME DİLİYLE İSTİKLAL MARŞI

Program, bir grup öğrencinin işitme diliyle İstiklal Marşı'nı ifade etmesiyle başladı. Sonrasında Beyaz Ay Derneği üyelerinden oluşan Şifa İlahi Grubu, çeşitli ilahiler söylemek için sahneyi devraldı. Arkasından küçük bir kız Annem adlı şiir okudu. Beyaz Baston Görmeyenler Derneği üyesi 2 kişi de, kabartma yazılı Kur'anı Kerim okudu. Tekrar işitme engelli kadınlar ilahi okumak için seyirci karşısına çıktı. Görme engelli Mehmet Şahin'in Kur'an-ı Kerim'i okumasıyla program sona erdi.

Başkan Tütüncü, Müftü Artan ve Beyaz Ay Derneği Başkanı Ayşe Güliz Yılman, emeği geçenleri gümüş kabartma Esmaül Hüsna ve çiçek buketi vererek teşekkürlerini sundu. Hem sahne önünde hem de sahne arkasında görev alanların tamamının engelli olmasından dolayı Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini açıklayan Ayşe Güliz Yılman, "Bu etkinliğimizde bize her türlü katkıyı sağlayan Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü ile Müftümüz Artan'a ne kadar teşekkür etsek az" dedi.

Kepezli Engelliler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Kepezli Engelliler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Kepezli Engelliler Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim