• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kepez’e Temiz Havuz Sertifikası

Kepez’e Temiz Havuz Sertifikası
Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'na, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan denetleme sonucu Temiz...

Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu'na, Sağlık Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan denetleme sonucu Temiz Havuz Sertifikası verildi.

Antalya'nın ilk ve tek tam olimpik yüzme havuzu olan ve havada asılı şekilde duran mimarisi ile sayılı örneklerden biri olan Adnan Menderes Tam Olimpik Yüzme Havuzu, yapılan denetlemelerde yeni bir belge daha aldı. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, yüzme havuzunda gerekli incelemelerde bulundu. Yapılan inceleme ve ölçümlerin sonucunda yönetmelikteki tüm kuralların uygulandığı yüzme havuzu, Temiz Havuz Sertifikası aldı.

Hijyenin ön planda tutulduğu tesisin uzmanlar tarafından düzenli olarak kontrol edildiğini ve temizlik konusunda tüm yönetmeliklere uygun olduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni bir sertifika ile bunu bir kez daha kanıtladıklarını ifade etti.

TESİSTE NELER VAR

Yaklaşık bin 500 seyirci kapasiteli tribünü bulunan yüzme havuzu, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) standartlarına uygun olarak, 3,10 metre derinliğinde ve 25x50 metre boyutlarında 10 kulvarlı olarak hizmet veriyor. Ulusal ve uluslararası şampiyonaların düzenlenebileceği şekilde projelendiren tesiste, 250 m2 ısınma havuzu da yer alıyor. 5 bin m2 alana kurulan yüzme havuzunda; ayrıca bay ve bayan ayrı olmak üzere 16 duş, 22 lavabo bulunuyor. Tesiste, bedensel engelli vatandaşların kullanabilmesi için kapı girişlerine tekerlekli sandalyelerin geçişi için rampalar bulunuyor. Yine tesiste, bedensel engelli vatandaşlar için asansör, tuvalet ve seyirci alanı da bulunuyor.

Kepez’e Temiz Havuz Sertifikası

Kepez’e Temiz Havuz Sertifikası

Kepez’e Temiz Havuz Sertifikası

Kepez’e Temiz Havuz Sertifikası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim