• BIST 9439.1
  • Altın 2495.274
  • Dolar 32.5958
  • Euro 34.7814
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Kepez’e Hurdacılar Sitesi Kuruluyor

Kepez’e Hurdacılar Sitesi Kuruluyor
Kepez Belediye Meclisi, Başköy Hurdacılar Sitesi ve çevresindeki toplu işyerleri için düzenlenen uygulama imar planı oy birliği ile kabul etti.

Kepez Belediye Meclisi, Başköy Hurdacılar Sitesi ve çevresindeki toplu işyerleri için düzenlenen uygulama imar planı oy birliği ile kabul etti.

Akdeniz Sanayi Sitesi'nde ve Yeşil Antalya Sanayi Sitesi'nde kat artışına yönelik imar planlaması çalışması yapan Kepez Belediyesi, Hurdacılar Kooperatifi'nin, Başköy'deki yeni yeri için gerekli olan imar planı kararını da aldı. Kepez Belediye Meclisi'nin, Mart ayı olağan toplantısında Başköy Mahallesi içerisinde kalan 167 hektarlık alanda hurdacılar sitesi ve yakın çevresindeki toplu işyerleri için düzenlenen binde bir ölçekli uygulama imar planı görüşüldü. Meclis, uygulama imar planını oybirliği kabul etti.

"HURDACI ESNAFINA ÖNEMLİ BİR ALAN KAZANDIRDIK"

Kararın Hurdacılar Sitesi Kooperatifi esnafına hayırlı olmasını dileyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Hurdacı esnafına çok önemli bir alan kazandırıyoruz. Hayırlı olsun. Büyükşehir Meclisi'mizde de bu binlik plan onaylanarak geçtiği takdirde hiçbir problem olmayacak. Büyükşehir Meclisi'nde gerekli desteği vereceğiz" dedi.

Tütüncü, farklı kooperatiflerle toplu işyerleri sitelerinin kurulması için görüşmeler yaptıklarını, uygun araziler bulabilmeleri halinde, o sitelerin yeri için gerekli olan imar planı çalışmasını belediye meclisine getireceklerini kaydetti.

ORGANİZE SANAYİ SİTESİ'NE YAKIN

Uygulama imar planı, Büyükşehir Meclis kararı ile onaylı 5 binde bir ölçekli nazım imar planı değişikliğine göre yapıldı.

Planlama alanının kuzey batısında Antalya Organize Sanayi Bölgesi, kuzeyinde Türk Hava Kurumu Havaalanı ile Döşemealtı Toptancılar Sitesi olarak bilinen alan yer alıyor. Herhangi bir yerleşim yerinin bulunmadığı planlama alanının içerisinden Kuzey Çevre Yolu da geçiyor.

Hurdacılar Kooperatifi'nin müracaatı ile plana "toplu işyerleri" kararı eklendi. Toplu işyerlerinde oto galericiler, matbaacılar, fırıncılar, inşaat malzemecileri vb iş kollarının gereksinimine uygun mekan ve yapılaşma ihtiyaçlarına göre sergileme, pazarlama, satış ve depolama amaçlı kullanımlar ile su fonksiyonlarını destekleyici sosyal ve teknik alanları artan talep doğrultusunda planlandı.

Plan ile Başköy Hurdacılar Sanayi Sitesi için emsal 0.40, yükseklik 7.50 metre (2 kat) kararı getirildi. Planlamaya göre ada derinlikleri ortalama 80 metre olup parsel büyüklüğü bin metrekare olarak belirlendi.

Kepez’e Hurdacılar Sitesi Kuruluyor

Kepez’e Hurdacılar Sitesi Kuruluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim