• BIST 9479.97
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kepez’den Çanakkale Türküleri Yükselecek

Kepez’den Çanakkale Türküleri Yükselecek
Çanakkale zaferinin 101'inci yıl dönümü anısına yaklaşık 30 sivil ve kamu kuruluşunun katılımıyla özel bir proje düzenleniyor.

Çanakkale zaferinin 101'inci yıl dönümü anısına yaklaşık 30 sivil ve kamu kuruluşunun katılımıyla özel bir proje düzenleniyor.

Kepez Kent Konseyi ve Antalya Valiliği öncülüğünde yaklaşık 30 kuruluşun destek verdiği "Çanakkale Türküsü Kepez'den Yükseliyor" projesi için ilk toplantı gerçekleştirildi. Ön proje dosyasının paydaş kuruluşlarla paylaşıldığı toplantı Kepez Kent Konseyi Başkanı Abdullah Sürekli Başkanlığında gerçekleşti. Çanakkale zaferinin 101'inci yıl dönümünde yaşanan anıların canlanması ve özellikle gençlerin Çanakkale'yi daha yakından tanımasını amaçlayan proje Kepez Kent Konseyi ve Antalya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda proje tanıtılarak amaçları belirlendi. Genel hedefi Çanakkale cephesinde can veren şehitlere karşı vefa borcunun ödenmesi ve milli kimlik ve birlik beraberlik algılarının güçlendirilmesi olan proje kapsamında, Antalya'da yapılacak etkinlikler konuşuldu. Projeye destek veren kurumlar, faaliyetlerin genişletilmesi açısından kendi imkanları dahilinde yapabileceklerini, faaliyet dosyasına ekledi.

PROJE ÇOK YÖNLÜ İLERLEYECEK

Yaklaşık 7 ay sürmesi planlanan projede Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, İl Müftülüğü, TRT Antalya Müdürlüğü, Kızılay Ankara Kan Bağışı Merkezi Müdürlüğü gibi 30'u aşkın sivil toplum ve kamu kuruluşunun yanı sıra, asıl hedeflenen kitle olan gönüllü vatandaşlar, Kepez Kent Konseyi'nin proje ortağı olarak rol alacak. Dini, sosyal ve yönetimsel faaliyetlerin oluşturduğu projede, şehitler anısına 101 hatim, fidan dikimi, şehitlik anıtı, bilgi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları, gençlik korolarının düzenleyeceği konserler, tarihi canlandıracak revir ile kan verme çadırları, askeri malzeme ve fotoğraf sergileri ve şehitler anısına gerçekleşecek diğer faaliyetler yer alıyor. Çanakkale'den gelecek olan 101 öğrenci ile dört gün süren programların da yer aldığı faaliyet planı, toplantıya katılan kuruluşlara sunularak onların fikirleri doğrultusunda düzenlemeler yapıldı. Şubat ayı içerisinde protokoller imzalanarak faaliyete geçecek olan proje ile Çanakkale ruhu Kepez'e ve Antalya'ya yayılacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim