• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kepez’den Bayır- Bucak’a 6 Tır Yardım

Kepez’den Bayır- Bucak’a 6 Tır Yardım
Kepez Belediyesi ile Hayrat Vakfı işbirliğiyle Bayır-Bucak Türkmenleri için toplanan 6 TIR dolusu yardım, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nden uğurlandı.

Kepez Belediyesi ile Hayrat Vakfı işbirliğiyle Bayır-Bucak Türkmenleri için toplanan 6 TIR dolusu yardım, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nden uğurlandı.

Kepez Belediyesi önünde düzenlenen uğurlama törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, hayırseverler ve vakıf çalışanları katıldı. Toplanan yardımların gönderileceği, tüm yardım yapanlara telefon mesajlarıyla önceden duyuruldu.

Törende, Bayır- Bucak Türkmenlerine gidecek TIR'ların kazasız yolculuklarını tamamlaması için dualar edildi. Uğurlamaya katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye olarak, kimisi yasalardan, kimisi de bölgenin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik görev ve sorumlulukları olduğunu söyledi. Bunun dışında bir de insani sorumlulukları olduğunun altını çizen Başkan Tütüncü, "Bizim hemen yanı başımızdaki soydaşlarımız, din kardeşlerimiz aç açıktaysa, çeşitli zorluklarla mücadele ediyorlarsa, bizim kalbimizden, gönlümüzden onlara yardım etmek gibi bir insanı görevimiz olduğunu düşünüyoruz. Ortaya koyduğumuz bu güzellik çok farklı anlamda iyiliğe katkı sağlayacak önemli bir çalışma" diye konuştu.

"İŞBİRLİĞİYLE YAPTIK"

Hayrat Vakfı ile el ele gönül gönüle vererek Bayır-Bucak'taki Türkmenlere 6 TIR dolusu insanı yardım malzemesi topladıklarını açıklayan Tütüncü, "Bunlardan 5 tanesi un, 6'ıncı TIR'da un ile çeşitli gıda malzemesi bulunuyor. Hayrat Vakfı gönüllüleriyle yaptık bu işi. Onlar bu projeyi heyecanla bize aktarmamış olsaydı, belki bu güzellik olmayacaktı" dedi. Belediyenin sendikası BEM-BİR-SEN'in de katkı koymasından dolayı teşekkür eden Tütüncü, "Bir TIR un ile yaklaşık 250- 350 bin arasında ekmek yapılıyormuş. Bayır-Bucak'ta 300 bin nüfusun olduğunu düşünürsek, kardeşlerimizin en azından birkaç öğünlük ihtiyacını karşılayabileceğiz" şeklinde konuştu.

"YARDIMLAR HASSASİYETLE ULAŞTIRILIYOR"

Vakıf olarak Türkiye genelinde toplam 233 TIR insani yardımı Bayır- Bucak Türkmenlerine gönderdiklerini açıklayan Hayrat Vakfı Antalya Temsilcisi Süreyya Saltık ise, yardımların büyük bir hassasiyetle sahiplerine ulaştırıldığını anlattı. TIR'ların sınır ötesine götürülüp, güvenli depolardan küçük araçlar ile en ücradaki ihtiyaç sahiplerine kadar ulaştırıldığını belirten Saltık, "Yardım yapan her arkadaşımız emin olsun ki, yardımlar tüm titizlik ve hassasiyetle en ücra noktalara kadar götürülüyor" dedi.

Kepez’den Bayır- Bucak’a 6 Tır Yardım

Kepez’den Bayır- Bucak’a 6 Tır Yardım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim