• BIST 9059.38
  • Altın 2295.098
  • Dolar 32.3137
  • Euro 35.1151
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kepez’de Yaşayan Çocuklara Çeşitli Eğitimler

Kepez’de Yaşayan Çocuklara Çeşitli Eğitimler
Kepez Belediyesi, Kepez'de yaşayan çocuklara çok daha iyi koşullarda eğitim görme olanağı sunuyor.

Kepez Belediyesi, Kepez'de yaşayan çocuklara çok daha iyi koşullarda eğitim görme olanağı sunuyor.

Kepez Belediyesi, ilçede yaşayan çocuklara çeşitli eğitimler veriyor. Kepez Belediyesi tarafından hizmete açılan Nasreddin Hoca Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakımevi, 3-5 yaş arası çocuklara özel okulların sağladığı şartlarda eğitim veriyor. Alanında uzman eğitmenler ile gerçekleştirilen derslerde, her yaş grubuna özel aktiviteler seçiliyor. İngilizce, drama, değerler eğitimi, beden eğitimi gibi derslerle öğrencilere sağlam bir zemin oluşturuluyor.

OKULLARA FORMA DESTEĞİ

İlk ve orta dereceli okullarda eğitim gören Kepezli öğrenciler, okullarda giyecekleri formalar konusunda da mağdur edilmiyor. Kepez Belediyesi öncülüğünde gerçekleşen projeler kapsamında her yıl binlerce öğrenciye yazlık ve kışlık formalar armağan ediliyor. İlçenin oldukça geniş sınırlarında bulunan yüzlerce okulun tadilat işleri de yine öğrencilerin daha iyi bir eğitim görmesi amacıyla Kepez Belediyesi tarafından gerçekleştiriliyor. Okulların lavabo, asfalt, çevre düzenlemesi, bina onarımı, kaldırım ve bordür çalışmaları gibi önem arz eden bölümleri, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün görevlendirdiği bürokratları tarafından vakit kaybetmeden gerçekleştiriliyor.

ETÜT MERKEZİ VE BİLGİ EVLERİ

Kepezli öğrencilerin okulda gördüğü eğitimi pekiştirerek kendilerini geliştirmeleri amacıyla çeşitli semtlerde kurulan bilgi evleri öğrencilere hizmet veriyor. Uzman öğretmenler ile okulda gördükleri dersleri pekiştiren çocuklar, aynı zamanda proje ödevleri ve yeni araştırmaları içinde etüt merkezlerinden faydalanabiliyor. Barış Mahallesi, Erenköy Mahallesi, Orhan Gazi Semt Konağı, Osman Gazi Semt Konağı, Kepezpark Varsak, Göksu Mahallesi ve Teomanpaşa şubelerine yenileri eklenerek öğrencilerin eğitimine katkı sağlanıyor.

Kepezli çocuklar, eğitimin yanı sıra sosyal kültürel faaliyetlerle de kendilerini geliştiriyor. Sinema salonları, müzik atölyeleri, bilgi evleri, gezi programları gibi bir çok seçeneğin bulunduğu Kepez'de kendilerine özel bir dünya bulabiliyor. Kepezliyim Şehrimi Geziyorum projesi ile şehrin doğal ve tarihi güzelliklerini gezen çocuklar, uzman müzisyenlerden eğitim alarak geleceğin müzisyenleri olma yolunda adımlar atıyor. Yaz aylarında spor okulları ile sosyal ve sportif bir tatil geçiren çocuklar, Antalya'nın ilk olimpik yüzme havuzunda yılın her ayı yüzebiliyor. Spor okulları ile basketboldan voleybola, futboldan savunma sporlarına kadar çok yönlü eğitim alan öğrenciler bedensel olarak ta kendilerini geliştiriyor.

ÇOCUK MECLİSİ İŞ BAŞINDA

Başkan Hakan Tütüncü önderliğinde yine bir ilk olarak faaliyete açılan Kepez Çocuk Meclisi'nde seçimlerle kendi idari yönetimlerini seçen çocuklar, şehrin yönetiminde rol oynuyor. Çocuk Meclisi ile ilçede kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getiren çocuklar, siyasi alanda da küçük yaşlarda kendilerini geliştirmeye başlıyor. Aynı zamanda belli aralıklarla düzenlenen programlarla Belediye Meclis Salonu'nda Tütüncü'nün misafiri olan minikler, kendilerini özgürce ifade etme imkanı buluyor. İsteklerini ve görüşlerini dile getiren çocuklar, Tütüncü ile kentin geleceği hakkında fikir yürütüyor.

Kepez’de Yaşayan Çocuklara Çeşitli Eğitimler

Kepez’de Yaşayan Çocuklara Çeşitli Eğitimler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim