• BIST 8761.79
  • Altın 2240.049
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1683
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Kepez’de okul sayısı artıyor

Kepez’de okul sayısı artıyor
Kepez Belediyesi, Teomanpaşa Mahallesi'ndeki Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu'na (İHO) bilişim sınıfı kazandırdı.

Kepez Belediyesi, Teomanpaşa Mahallesi'ndeki Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu'na (İHO) bilişim sınıfı kazandırdı.

Kepez Belediyesinin, "Kepez'de her okula bilişim sınıfı" projesi kapsamında Teomanpaşa Mahallesi'ndeki Fatma Nur Çelik İmam Hatip Ortaokulu'na bilişim sınıfı oluşturuldu.

Kepez'de Milli Eğitim çok şanslı

Bilişim sınıfının açılışı dolayısıyla okul bahçesinde düzenlenen törende Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüdai Vural, "Muratpaşa'daki öğrenciler neye sahipse Kepez'deki öğrenciler de ona sahip olsun istiyoruz. Ama devletimizin imkanları sınırlı. Bu konuda Kepez Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çok şanslıyız. Kepez Belediye Başkanımız, ilçemizin eğitim kurumlarının her şeyi ile ilgileniyor. 18.'sinin açılışını yaptığımız bilişim sınıfları ile Kepez'in eğitimdeki çehresini değiştirmiştir" dedi.

Tütüncü döneminde Kepez'e 80 okul

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, göreve geldiği günden bugüne en çok hizmet ettiği kesimin öğrenciler olduğunu söyledi. Öğrencilerin daha iyi ortamlarda eğitim almasını arzu ettiklerini kaydeden Başkan Hakan Tütüncü, "Öğrencilerimiz daha güzel ortamlarda yetişsin, kendilerini çağın donanımlarıyla geliştirsin istedim. Bu sebepten dolayı hizmetlerimizi eğitimin üzerinde topladık. Bu noktada hizmette sınır tanımadık. Çok farklı yatırımları hem devletimiz hem biz yaptık. Devletimizin yaptığı yatırımlara öncü olduk. Hayırseverlerimizin yapmış olduğu yeni okullarda ise ön açıcı olduk. Bunların neticesinde görev yıllarımız içerisinde Kepez'e 80'den fazla okul kazandırdık. Bu okulların ağırlık kısmını Milli Eğitim Bakanlığımız, bir kısmını da hayırseverlerimiz ve belediyemizin katkısıyla gerçekleştirdik. Ancak Milli Eğitim Bakanlığımızın gerçekleştirdiği okul yatırımlarının tamamında okulların imar ve mülkiyetle ilgili problemlerini çözerek başlıca rolü belediyemiz oynamıştır. Belediyemiz üzerine düşen vazifeyi hatta üzerine düşmeyen vazifeleri de yapmamış olsaydı bugün okullaşma oranında bu sayı mümkün olmazdı. Öğrencilerimizi çok sevdiğimiz ve en güzel okullar Kepez'de olsun dediğimiz için hukuken sorumlu olduğumuz olmadığımız her konuyu en iyi şekilde çözüme kavuşturarak, 80'den fazla okulun yapılmasını sağladık ve eğitime sunduk."

"Bilişim sınıfı olmayan okul kalmayacak"

Öğrencilerin sosyal hayata katılmaları için birçok proje geliştirdiklerini, bu projelerden bir tanesinin de bilişim sınıfı olduğunu aktaran Başkan Tütüncü, "Bilişim sınıfları, sosyal hedefe yönelik önemli bir çalışmamız. Bundan 3 yıl kadar evvel öğrencilerimizin evlerinde bilgisayar, internet olmadığını gördüm. Onların ödevlerini yapabilmek için internet kafelerinde gördüğüm zaman, artık vakti geldi okullara bilişim sınıfı kazandırmalıyız, dedim. Bilişim sınıflarını taleplere göre en çok merkezden uzak yerlerdeki mahallerdeki okullara yaptık. Yavaş yavaş da bu işi merkezdeki okullara getirdik. Şu an itibariyle 22 okulumuza bilişim sınıfı kurduk. 4 tanesinin açılışını önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde gerçekleştireceğiz. Gelen taleplere göre de yeni bilişim sınıfı açacağız ve bilişim sınıfı olmayan okul bırakmayacağız. Bu bizim en önemli hedefimiz çünkü öğrencilerimizi çok seviyoruz."

Dört okula daha bilişim sınıfı

Tütüncü, Milli Eğitim işbirliği ile Teomanpaşa Mahallesi'ne kazandırdıkları bu okula ismi verilen üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik'in, ahlaksız bir anlayışın neticesinde can verdiğini anımsatarak, "Rabbim, Fatma Nur Çelik kardeşime rahmet etsin. Fatma Nur Çelik kardeşimiz, iyiliğin, güzelliğin, edebin ve ahlakın inşallah timsali olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Hakan Tütüncü ve protokol, kurdeleyi hayırlı olsun dileği ile keserek, 18. bilişim sınıfını hizmete açtı. Tütüncü, daha sonra bilişim sınıfına giderek, öğrencilerle sohbet etti ve anı fotoğrafı çekildi. 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde Habibler Ortaokulu, Göksu Ortaokulu Ahatlı Ortaokulu ve Duraliler Ortaokulu'nda bilişim sınıfı açacak.

Başkan Hakan Tütüncü'nün öğrencilere armağanı olan bilişim sınıfları 15 bilgisayar, masa, sandalye ve yazıcıdan oluşuyor. Bir bilişim sınıfının maliyeti ise 80 bin TL.

Kepez’de okul sayısı artıyor

Kepez’de okul sayısı artıyor

Kepez’de okul sayısı artıyor

Kepez’de okul sayısı artıyor

Kepez’de okul sayısı artıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim