• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kepez’de ’Medeniyet Kardeşliği’ Konferansı

Kepez’de ’Medeniyet Kardeşliği’ Konferansı
Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, "Medeniyet Kardeşliği" konulu konferans...

Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, "Medeniyet Kardeşliği" konulu konferans düzenlendi.

Kepez Belediyesi, Liman Eğitim ve Dayanışma Derneği, Kutup Yıldızı Gençlik Derneği ile Kent ve Medeniyet Derneği işbirliğiyle "Medeniyet Kardeşliği" konulu konferans düzenlendi. Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Ramazan Kayan, İslami çağın hedefinin insanları kardeşleştirmek olduğuna işaret ederek, "İslam, insanlar nasıl kardeş olacak, bu hedefi önümüze koyuyor ve tüm insanlığı potansiyel kardeş olarak görmemizi, ümmeti davet olarak algılamamızı ve bunları nasıl kardeş yaparız bilinci ile hareket etmemizi istiyor. İslam'ın temel hedefi budur. Yeryüzündeki tüm insanlığı kardeş kılabilme hassasiyetiyle, davet bilinciyle harekete geçmek ve Allah'ın nasip ettiği hidayeti, hakikati bütün insanlığı ile paylaşabilmek sorumluluğu ile bizi karşı karşıya bırakıyor" dedi.

"İSLAM, DÜŞMANI BİLE KARDEŞ EDİNİN DİYOR"

Kayan, İslam'ın temel hedefinin düşman üretmek, çoğaltmak değil, düşmanı bile kardeşleştirmek olduğuna vurgu yaparak, "Mekke'de, Hz Muhammed'e (SAV) en çok işkence eden, en çok eziyet, hırpalayan, ezen zülüm eden kimdi? Akla Ebu Cehil gelir. Peki, Peygamber Efendimizin, Ebu Cehil'e yaklaşımı nedir? Ellerini açıyor, Kâbe'nin Rabbi'ne yalvarıyor: Yarabbi bu dini Ömer bin Hattab (Hz Ömer) ve Amr bin Hişam ile teyit eyle diyor. Amr bin Hişam kimdir? Ebu Cehil'dir. Allah Resulü, özel dua ediyor, Ebu Cehil'i nasıl kardeş edinebilirim, diye. Kendisine en büyük işkenceleri eden, Ebu Cehil'i kardeş edinebilme duası ile karşımıza çıkıyor, Allah duasını kabul ediyor" ifadelerini kaydetti.

"Putin'in, Obama'nın ve Netanyahu'nun Müslüman olması için dua etmek aklınızdan geçti mi bugüne kadar?" diye soran Kayan, "Bizde peşin hüküm, onlardan kardeş olur mu? Hani Peygamber'e duyarlılık, hassasiyet vardı. İnsana nereden bakacağız? İnsanı nasıl ele alacağız? Hidayet bizim tekelimizde değil ki. En büyük zorbaya, zalime bile Allah Resulü dua edebilmişse, bizim dua ufkumuz neden dar kalıyor? Niçin kardeşlik perspektifimiz daralıyor? Her halde mevcut kardeşler bize fazla geliyor ki kardeşliğin bol tarafına rastladığımız için yeni kardeşlere ihtiyaç duymuyoruz. Ya da kardeşlik nimetine hoyratça tüketme noktasına veya var olan kardeşlere elde etmede, bir emeğimiz geçmediği için kaybetme noktasında fazla bir tedirginliğimiz yok" dedi.

"100 BİN SAHABENİN MEZARI DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDA"

100 binden fazla sahabenin mezarının Mekke ve Medine'de olmadığını anımsatan Kayan, "Sahabeler, yeryüzünün dört bir yanına dağıldılar. Niçin? Sadece bir cihangirlik davası için mi? Yeryüzünün en ücra köşesine yeni kardeşler edinebilmek için yollara düştüler. 120 bin sahabeden bugün Mekke ve Medine'de mezarı olan sahabe sayısı 10 bini geçmiyor. 100 binden fazla sahabenin kabri dünyanın dört bir yanına dağılmış. Niçin? Çünkü kardeşliği Mekke ve Medine ile sınırlı tutmak istemediler, kardeşlik halkasının dalga dalga yeryüzüne yayılması için seferber oldular" diye konuştu.

Konferansı Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Kepez’de ’Medeniyet Kardeşliği’ Konferansı

Kepez’de ’Medeniyet Kardeşliği’ Konferansı

Kepez’de ’Medeniyet Kardeşliği’ Konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim