• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

"Kepez’de Gençlik Buluşmaları" Projesi

"Kepez’de Gençlik Buluşmaları" Projesi
Seçildiğinde Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilerin daha büyük hedefler üzerinde yürümesi...

Seçildiğinde Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, öğrencilerin daha büyük hedefler üzerinde yürümesi için hazırladığı buluşmaların satırtını iki lise ile verdi. Eğitim-öğretim sezonunun ikinci yarısında başlatılan "Kepez'de Gençlik Buluşmaları" programı, ilk olarak Kepez Anadolu İmam Hatip Lisesi ve ardından Toros Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretleri ile başladı.

Önce okul idaresi ve okul aile birliği üyeleri ile sonra öğrencilerle bir araya gelen Tütüncü, Türkiye'nin geleceği olan öğrencilere daha büyük hedefler üzerinde gitmelerikonusunda fikirlerini aktarıyor. Konuşmaların sonlanmasıyla da, taleplerini iletmek, fikirlerini ve önerilerini paylaşmaları için mikrofon öğrencilere veriliyor. Buluşmanın sona ermesiyle de, toplu hatıra fotoğrafları ve özçekimler yapılıyor.

Okulların fiziki durumlarını iyileştirici, donanımlarını arttırmaya yönelik çalışmaları her zaman yaptıklarını ve yapacaklarını hatırlatarak konuşmalarına başlayan Tütüncü, liselilere şu sözlerle hedef gösterdi; "Bu buluşmalarda size aktarmak istediğimiz en önemli hadise şudur, siz geleceğin taşıyıcılarısınız. Gelecekte bu milleti bu ülkeyi omuzlayacak ve onları geleceğe taşıyacak kimselersiniz. Meseleye bu açıdan yaklaşmak lazım. Büyük bir hayal çerçevesinde, büyük hedeflere kendinizi katalize etmiş şekilde yaşamanız gerekiyor. Her şeyden evvel sizlere bunu anlatmaya çalışıyorum."

KENDİNİZİ GELECEĞE HAZIRLAYIN

Öğrencilerin kendilerini geleceğe daha iyi hazırlamaları için belediye olarak ellerinden geleni yapıldığının altını çizen Tütüncü, "Okullara gidince, çocuklar söz alıp eksikliklerini dile getiriyorlar. Zaten biz onları yapmak için varız. Bunların ötesinde de başka konular konuşmamız lazım. Kendinizi geleceğe en iyi şekilde, ne yapmamız lazım, hep birlikte bunları konuşmalıyız. Bu bizim için çok önemli bir hadise. Büyük rüyalarınız hedefleriniz olmalı. Kendinize bir gelecek yol çizmeniz lazım." diye konuştu. Günümüz öğrencilerine nazaran kendi akranlarının eğitim kalitesinin çok daha dezavantajlı durumda olduğunu anlatan Tütüncü, tüm olumsuzluklara karşın, daha çok çalışarak koyduğu hedeflere ulaştığını örnekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim