• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C

Kepez’de Engelliler Gecesi

Kepez’de Engelliler Gecesi
Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesinde engellilerin sadece dünya engelliler gününde değil, yılın her günü hatırlandığını ve kutlandığını...

Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesinde engellilerin sadece dünya engelliler gününde değil, yılın her günü hatırlandığını ve kutlandığını vurguladı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde Antalya Yörükler Derneği işbirliğiyle düzenlenen özel geceye, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, engelli okulları öğrencileri ile velileri katıldı. Hem engelli vatandaşların, hem de sağlıklı sanatçıların performans gösterdiği gecede, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak adına farkındalık oluşturuldu.

İşaret dili ile şarkı söyleyen işitme engelli çocukların öğretmenlerine çiçek buketi vermesi için sahneye davet edilen Başkan Tütüncü, bu performansın sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Engelli vatandaşların normal hayata adapte olmaları ve engelleri aşabilmeleri anlamında güzel bir geceye tanıklık ettiğini belirten Tütüncü, organizasyonu gerçekleştiren Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'a da teşekkür etti.

YILDA BİR GÜN YETERLİ OLMAZ

Konuşmasının devamında ilçesinde engellilerin sadece Dünya Engelliler Günü'nde hatırlanmadığının altını çizen Tütüncü, şöyle konuştu; "Belediyemiz her ay "Engeliniz engelimizdir" projesiyle birçok engelli çocuğumuzun hayatta adapte olabilmeleri noktasında farklı bir etkinliğe tabi tutuyor. Engelleri sevgi aşacaksa, bunu yılın belli günlerinde değil, yılın her bir anını engelliler için değerlendirmek gerekir. Tüm bunlar engelli hemşerilerimizin hayata sımsıkı tutunabilmeleri için."

Gecenin devamında ise Türkücü Ümmü Erbil'in konseri oldu. Erbil şarkılarını seslendirirken, isteyenlerin de sahnede oynamaya davet etti. Bu daveti geri çevirmeyen engelli çocuklar, sahnede oynayarak doyasıya eğlendi.

Kepez’de Engelliler Gecesi

Kepez’de Engelliler Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim