• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Kepez, Türkiye Futbol Federasyonu’na Örnek Oldu

Kepez, Türkiye Futbol Federasyonu’na Örnek Oldu
Kepez Belediyesi'nin kurumsallaştırdığı sporcu yetenek taraması, Türkiye Futbol Federasyonu'nun örnek aldığı 4 altyapı modelinden biri oldu.

Kepez Belediyesi'nin kurumsallaştırdığı sporcu yetenek taraması, Türkiye Futbol Federasyonu'nun örnek aldığı 4 altyapı modelinden biri oldu.

Kepez Belediyesi'nin Kepez Kaymakamlığı ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yaptığı okullar arası futbol yetenek taraması projesi, Türk futbolunu altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından örnek alındı.

İlçedeki 100 bine yakın genç nüfusun sporla meşgul olmasını sağlarken Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırmayı hedefleyen "Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları" projesinde, keşfedilen çocuklar Kepez Belediyespor Kulübü takımlarında yer alıyor. Bu yıl ilçedeki 57 okuldaki 13 bin öğrencinin tek tek gözlemlendiği proje, Türk futbolunu kalkındırma hamlesi yapan TFF'nin belirlediği 4 modelden birisi haline geldi.

TÜTÜNCÜ: " GÖSTERİŞ OLSUN DİYE YAPMIYORUZ"

İsmail İltemir İlköğretim Okulu'ndaki yetenek taramasını izleyeme gelen Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, ilçesinde yapılan çalışmanın Türk spor altyapısını güçlendireceğini söyledi. Altyapı konusunda attıkları adımların neticesinde sadece futbolda değil, basketbol, voleybol ve bireysel branşlarda göğüslerini kabartan sonuçlar elde ettiklerini açıklayan Başkan Tütüncü, "Burada yaptığımız yetenek çalışması, "dostlar alışverişte görsün" diye yapılan bir çalışma değil. Gerçekten çok faydaları olacak bir çalışma. Burada çok büyük emek var." diye konuştu.

MİLYON DOLARLARA OYUNCU TRANSFERİ

Ülkemizde bu kadar genç nüfus varken kulüplerin yabancı sporculara milyon dolarlar vermesine vurgu yapan Tütüncü, "O milyon dolarlarla getirilen çocuklardan bizim çocuklarımızın ne farkı var. Bence bizim çocuklarımızın eksiği yok, fazlası var. Çocuklara nitelikli eğitim vererek onları spor dünyasına armağan edebiliriz. Ülkemizin sportif gidişatında farklılaşma meydana getiririz. Bir çocuğun dünyasının değişmesiyle, bölgesinin, şehrinin, ülkesinin değişeceğine inanıyoruz. Bu anlamda da çok derinliği olan bir proje." şeklinde konuştu.

TFF GÖRDÜ

Çocuklarımızı sokağın kötü alışkanlarından uzak tutarken yetenekli olanları Türk sporuna armağan etme gayretlerini TFF'nin de gördüğünü anlatan Tütüncü, şöyle konuştu; "Biz ülkenin spor ülkesi olabilmesi için yerel anlamda da adım atmak gerektiğini söylemiştik. Bu gayretlerimizi TFF de görmüş oldu ve örnek bir proje olarak ele aldı. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız İstanbul'a gidip projeyi sunacak. Tüm Türkiye'ye ilan edilecek bir proje. Gençlik ve spora ilişkin pek çok proje yapıyoruz. Bunlar artık birileri tarafından görülmekte ve örnek alınmakta."

Kepez Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünlüoğlu, geçen yıl 70 ilkokul ile 69 ortaokul üzerinde yaptıkları yetenek taramasından 1146 öğrenci seçtiklerini hatırlattı. Seçilen çocukların yetiştirilip spor kulüplerinde değerlendirilmeye başlandığını dile getiren Ünlüoğlu, "Kepez Türkiye'nin takımlarını oluşturacak bir altyapı olacaktır. Başkanımız malzeme ve saha anlamında çok destek verdi. Şu anda futbola başladık. Bunu voleybol ve basketbolda da yaptık. Türkiye'de örnek bir proje olduğumuz kesinleşti. Altyapı hocalarımız Antalya'nın en kaliteli hocaları diyebilirim. Bizim hocalarımız İstanbul'a gidecek ve Avrupa'da nasıl sporcu yetiştirildiği konusunda ders verecek Bunlar bizim göğsümüzü kabartıyor." diye konuştu.

DEVAMLILIK ESASI

Kepez Belediyespor Futbol Baş Antrenörü Şakir Filiz ise, gerçekleştirdikleri çalışmanın, anlık olarak düşünülüp hayata geçirdikleri bir proje olmadığının altını çizdi. Kepez'in Türk futbolunun kalkınmasına yardımcı olacak proje gerçekleştiğinin altını çizen Filiz, "Türk futbolunun kalkınmasıyla ilgili sürekli yeni projeler yapılıyor. Ama devamlılığı olan projeler olmalı. Fatih Terim hocamızın önderliğinde, federasyonumuz Türk futbolunda kalkınma projesi başlattı. Federasyon 4 model belirledi. Bizim projemiz bunlardan birisi. Gerekli dokümanları istediler. Bizi örnek gösterdiler. Doğuda bazı şehirlerde projemiz uygulanmaya başladı." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim