• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Kepez Park Orman Projesi Gün Sayıyor

Kepez Park Orman Projesi Gün Sayıyor
Kepez Belediyesi tarafında bir ilk gerçekleştirilerek açık ihale yöntemiyle yapımına başlanan Kepez Park Orman Projesi'nde inşaat süreci hızlandı.

Kepez Belediyesi tarafında bir ilk gerçekleştirilerek açık ihale yöntemiyle yapımına başlanan Kepez Park Orman Projesi'nde inşaat süreci hızlandı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün bölgeye cazibe katacak projelerinden biri olan ve 24 Aralık'ta temeli atılan Kepez Park Orman, günden güne sona doğru ilerleyen etaplarıyla 2016'da Antalya'nın cazibe merkezlerinden biri olacak. Kente yaşayanları doğa, macera ve sporla buluşturacak olan Kepez Park Orman projesinde önemli aşamalar kaydedildi.

DAĞ KIZAĞI İLE HEYECAN DORUĞA ÇIKACAK

Kepez varyantının başlangıcındaki Meşe Kapısı Ormanı'na yapılan projede Antalya'da yeni bir macera başlatacak olan dağ kızağı parkurunun rayları döşeniyor. Yaklaşık olarak 900 metre uzunluğunda ve yüksekliği 9 metreyi bulan bloklar üzerinden ağaçlar arasında manevralar yaparak devam eden dağ kızağı parkuru, heyecanı doruğa yükseltecek. Malzemesi Almanya'da özel olarak üretilen kızak parkı, macera severlerin yeni gözdesi olacak.

YAZA YETİŞECEK

Kent Ormanı, Macera Parkı ve Kepez Park Orman projeleriyle şehrin hemen yanı başındaki ormanları atıl halden kurtardıklarına işaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, projelerle, Antalyalıları ormanla, doğa ile buluşturduklarını dile getirdi. Başkan Tütüncü, "Kepez olarak zengin bir ormana sahibiz. Bu ormanları, vatandaşlarımızın şehrin boğucu ortamından çıkması, doğa ile buluşturması için çeşitli projelerle değerlendiriyoruz, değerlendirmeye de devam ediyoruz. İnşallah yaz aylarının hemen başında bu macera dolu ormanın ziyaretçilerini ağırlayacak" dedi.

KEPEZ'DE TURİZM

Mega proje Kepez Park Orman'ın yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten başkan Tütüncü, "Planlanan süreden de önce Kepez Park Ormanı, Antalyalıların kullanımına açılacak olması, bizi geleceğe dair umutlandırıyor. Bu tip nitelikli yatırımlar Kepez'in prestijine prestij, marka değerine farklı bir artı kazandırıyor. Bu yatırım, Kepez'in turizm pastasından pay almasını da sonuçlayacak. Hem yerli hem de yabancı turistler Kepez Park Ormanı'ı ziyaret edecekler" diye konuştu.

ORMANI KORUYAN PROJE

Kepez Park Orman gibi eserlerle Kepez'e vizyon projelerle modern bir gelecek sunmak istediklerini ifade eden Tütüncü, var olan ormana zarar vermeden tamamen doğa ile iç içe bir kent parkı tasarladıklarını söyledi. İçerisinde bulunan göletler, dinleme alanları, açık hava tiyatrosu, çocuk oyun alanları, macera parkı ve dağ kızağı gibi aktiviteler ormanın doğasını bozmadan, koruyup güzelleştirerek planlanıyor.

MALİYETİ 10 MİLYON LİRA

Fatih Mahallesi'nde, içerisinde Arif Nihat Asya Açık Hava Tiyatrosu'nun olduğu Meşe Kapısı olarak bilinen alana kazandırılan proje, İnsanları kültür, sanat etkinlikleri, spor aktiviteleri, macera ve doğa ile buluşturacak olan dev parktan oluşuyor. Kepez Park Orman, Orman Genel Müdürlüğü'nün, belediyeye 29 yıllığına tahsis ettiği 228 bin m2.lik alana kuruluyor. Yap işlet modeli ile inşa edilen projenin ve yapım maliyeti ise yaklaşık 10 milyon liraya mal oluyor.

PROJEDE NELER VAR

Şeffaflık adına ihalesi, görsel medya organlarında canlı olarak yayınlanan; Kepez'e ve Antalya'ya cazibe kazandıracak olan projede şu üniteler yer alıyor:

"ATV park, Dağ kızağı, Paintball, Go-kart, Denge parkuru, Temalı park, Basketbol, tenis sahaları ve çocuk oyun alanı, Dönme dolap, Biyolojik gölet, Yürüyüş yolları, bisiklet Parkuru, Piknik Alanları, Manej ve Kuş Kafesi, Organik Pazar, Kır Lokantası, Şelale."

Kepez Park Orman Projesi Gün Sayıyor

Kepez Park Orman Projesi Gün Sayıyor

Kepez Park Orman Projesi Gün Sayıyor

Kepez Park Orman Projesi Gün Sayıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim