• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Kepez Meclisinde Tarihi Gün

Kepez Meclisinde Tarihi Gün
Kepez Belediye Meclisi'nde, Çocuk Meclisi üyelerinin 2015-2016 çalışma döneminin faaliyet raporlarının okunmasıyla bir ilk gerçekleşti.

Kepez Belediye Meclisi'nde, Çocuk Meclisi üyelerinin 2015-2016 çalışma döneminin faaliyet raporlarının okunmasıyla bir ilk gerçekleşti.

Kepez Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında tarihi bir gün yaşandı. Meclisin 2. gündem maddesi, Kepez Belediyesi'nin Antalya'da ilk ve tek olan Kepez Çocuk Meclisi'nin 2015-2016 çalışma döneminin faaliyet raporlarının görüşülmesiydi.

ÇOCUKLAR VE MECLİS ÜYELERİ YAN YANA

Gündem maddesinin görüşmelerine katılmaları için geleceğin yönetici adayları olan çocuklar, belediye meclis toplantısına davet edildi. Kepez Çocuk Meclisi Divan Kurulu ve komisyon başkanları da faaliyet raporlarını sunmak için mecliste yerlerini aldılar. Komisyon başkanları, AK Parti, CHP ve MHP meclis üyelerinin arasında meclis koltuklarına, Çocuk Meclisi üyeleri ise seyirci koltuklarında oturdular.

ÇOCUKLAR DEMOKRASİYİ ÖĞRENİYOR

Çocuk Meclisi ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçilmeden önce bir konuşma yapan Kepez Başkan Hakan Tütüncü, "Çocuk meclisimiz, dört yıldır kesintisiz faaliyetlerine devam ediyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile yapmış olduğumuz bu çalışmada özellikle çocuklarımızın demokrasiye, pratik hayatın içerisinde, adapte olmalarını sonuçlayacak adımlar atılıyor" diye konuştu.

ÇOCUKLARIN TALEPLERİ KARŞILANIYOR

Başkan Tütüncü, bu çalışma ile çocukların kendilerini değerli hissettiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımız, görüş, düşünce ve önerilerini her yıl gerçekleştirmiş oldukları 2 ayrı genel kurul tutanağıyla idaremize iletmektedirler. Belediyemiz, onların taleplerinin pek çoğunu bugüne kadar gerçekleştirmiştir. Aslında onların çocukça düşünceleri, idaremize de çocukların mutlu olmasını sonuçlayacak hizmetler yaptırmaktadır."

MECLİSE BAHARI GETİRDİK

Çocuk Meclisi'nin 2015-2016 döneminin çalışma raporlarını, belediye meclisiyle paylaşmak istediklerine işaret eden Tütüncü, bir ilki gerçekleştirdiklerini dile getirdi başkan Hakan Tütüncü, "Meclis üyesi arkadaşlarımızın misafiri çocuklarımız olsun, istedik. Çok da güzel bir tablo ortaya çıktı. Mart meclis toplantısı, baharın ilk meclisidir. Bugün biz meclisimize çocuklarımızla baharı getirdik" ifadesini kullandı.

Ağaçlar çiçek açmadan Kepez Belediye Meclisi çiçek açtığını ifade eden Ak Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, "Kepez'in çocuklarına yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Başkanımız Hakan Tütüncü'ye teşekkür ederim. Kepez Çocuk Meclisi üyeleri ile olmaktan, gelecekte oturduğumuz koltukları emanet edeceğimiz arkadaşlarımızla, bugün beraber mesai yapmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik, "Geleceğimiz olan çocuklarımız meclise hoş geldi. Böyle bir çalışmayı yapmasından dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür ederiz. İlkleri hep birlikte yaşıyoruz" diye konuştu

CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek de "Öğretmen kökenli bir meclis üyesi olarak, genç kardeşlerimizin aramızda olmalarından mutluluk duydum" dedi.

ÇOCUK MECLİS BAŞKANI, TÜTÜNCÜ'NÜN YANINDA OTURDU

Parti grup sözcülerinin konuşmalarının ardından Kepez Çocuk Meclisi'nin faaliyet raporlarının okunmasıyla ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. Bu maddenin görüşülmesi sırasında Kepez Çocuk Meclisi Başkanı 100. Yıl Ortaokulu Öğrencisi Dilara Uluk, meclis divanında Başkan Hakan Tütüncü'nün yanına oturdu. 2'nci gündem maddesinin meclis başkanlığını da Uluk yaptı. Uluk'un, söz vermesi üzerine 8 komisyonun başkanları, 2015-2016 dönemini kapsayan ve belediyeden isteklerin yer aldığı faaliyet raporlarını okudular.

YARIN MECLİSE BAŞKAN YA DA MECLİS ÜYESİ OLARAK GELECEKSİNİZ

Komisyon başkanlarının taleplerini okumalarının ardından söz alan Başkan Hakan Tütüncü, şunları söyledi.

"Taleplerinizle ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki günlerden itibaren bu çalışmalarımızı sizlerle paylaşacağız. Burada söylediğiniz etkinlikleri okullarınızda sizlerle beraber gerçekleştireceğiz. Meclis başkanı ve komisyon başkanlarına, çocuk meclisi üyelerine teşekkür ederim. Anlamlı bir anı paylaştık. Meclisimizdeki tüm partilerin meclis üyelerine, çocuklarımızı güzel bir şekilde misafir ettiklerinden dolayı teşekkür ederim. Belki bir gün bugün misafir olarak geldiğiniz bu salonda, belediye başkanı ya da belediye meclis üyesi olacaksınız."

Gündemin 2. maddesi görüşülmesinden sonra Kepez Çocuk Meclis üyeleri, meclisten ayrıldılar.

İŞTE ÇOCUKLARIN İSTEKLERİ

Faaliyet raporunda, çocuk haklarının önemini halka hatırlatmak ve anlatmak için afişlerin hazırlanması, çöp kutuları az veya yeterli olmayan okullara çöp kovası takviyesi yapılması, ortaokullara yönelik ayda bir bilim teknik dergisi çıkarılıp, ücretsiz olarak dağıtılması, futbol sahalarına file takılması, voleybol sahalarının yenilenmesi ve kıyafet odalarının düzenlemesi, okullara halter salonu yapılması ve bu sporun daha aktif hale getirilmesi ile EXPO 2016'nın kurulacağı alana Kepez'deki tüm okullardan seçilen öğrencilerin ağaç dikmesi istekleri yer alıyor.

Kepez Meclisinde Tarihi Gün

Kepez Meclisinde Tarihi Gün

Kepez Meclisinde Tarihi Gün

Kepez Meclisinde Tarihi Gün

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim