• BIST 8990.9
  • Altın 2299.643
  • Dolar 32.3233
  • Euro 35.0607
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak
Kepez Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısına, Kepez Çocuk Meclisi konuk olacak.

Kepez Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısına, Kepez Çocuk Meclisi konuk olacak. Çocuklar, toplantıda isteklerini meclis üyelerine aktaracakları bildirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Çocuk Meclisinin taleplerini, belediye meclis toplantısı gündemine aldı.

Kepez Belediyesinin, Antalya'da ilk ve tek olan Çocuk Meclisinin raporları, perşembe günü yapılacak olan meclis toplantısında görüşülecek. Çocuk Meclis Başkanı ve komisyon başkanları, toplantıda raporlarını okuyacak.

"Kepez'in Çocukları Meclisin Konukları" adlı eğitim çalışması kapsamında Ersoy Ortaokulu'nu, Meclis Salonu'nda kabul eden Başkan Tütüncü, belediye meclisinin Mart ayı toplantısına Kepez Çocuk Meclisinin konuk olacağını söyledi.

Tütüncü, "Çocuk meclisimizin belediyeden talepleri vardı. Bu taleplerini dile getirmeleri için çocuk meclisimizi, belediye meclis toplantımıza davet ettik. Taleplerini, büyüklerine kendileri meclis salonunda anlatacaklar. Antalya'da böylesi bir toplantı ilk olacak. İlk kez bir çocuk meclisi, belediye meclisinde yaptığı çalışmalarının tanıtımını yapacaklar. Büyüklerine, biz şunları istiyoruz, diyebilecekler" dedi.

ÇOCUKLARIN İSTEKLERİ BELEDİYE MECLİSİNDE

Çocuklar isteklerini ise şöyle sıraladı: " Çocuk haklarının önemini halka hatırlatmak ve anlatmak için afişlerin hazırlanması, çöp kutuları az veya yeterli olmayan okullara çöp kovası takviyesi yapılması, ortaokullara yönelik ayda bir bilim teknik dergisi çıkarılıp, ücretsiz olarak dağıtılması, futbol sahalarına file takılması, voleybol sahalarının yenilenmesi ve kıyafet odalarının düzenlemesi, okullara halter salonu yapılması ve bu sporun daha aktif hale getirilmesi ile EXPO 2016'nın kurulacağı alana Kepez'deki tüm okullardan seçilen öğrencilerin ağaç dikmesi"

Çocuk Meclisi, Kepez ilçesindeki ilkokullar ve ortaokullarda öğrenim gören çocuklardan oluşuyor. Antalya'da ilk ve tek olan Çocuk Meclisi, 2015-2016 döneminin 2.genel kurul toplantısını geçtiğimiz Ocak ayında yapmıştı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, çocuklara armağanı Çocuk Meclisi'nin resmi açılışı, 2013'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapılmıştı. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak çocukların demokrasiyi uygulamalı olarak öğrendiği Kepez Çocuk Meclisi, ilkokul 4. sınıf ve ortaokul 7. sınıf başkanlarından seçilen 550 üyeden oluşuyor.

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak

Kepez Belediye Meclisine, Çocuk Meclisi Katılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim