• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü:

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü:
Kepez Belediye Başkanı Başkan Hakan Tütüncü, Avni Tolunay ve Duraliler mahalleleri için Avrupai tarzda, modern bir imar planı hazırladıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Başkan Hakan Tütüncü, Avni Tolunay ve Duraliler mahalleleri için Avrupai tarzda, modern bir imar planı hazırladıklarını söyledi. Tütüncü, imar planının uygulanmasıyla bölgenin, Antalya'nın en güzel yerleşim yeri haline geleceğini belirtti. Tütüncü şehirleşmede zihniyet problemi olduğunu belirterek, şehirciliğin vizyon gerektiren bir iş olduğunun altını çizdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği (ANTÜMDER)'nin düzenlediği kahvaltılı sohbet toplantısına katıldı. Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi'ndeki kahvaltıda, şehircilikle ilgili fikirlerini ve hizmetlerini anlattı.ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur ve dernek üyeleri de Dokuma Fabrikası alanının halka açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Türkiye'de gönüllülüğün zor bir iş olduğuna dikkat çeken Başkan Tütüncü, bu zor bir işi başarılı bir şekilde yürütmelerinden dolayı ANTÜMDER yönetimini tebrik etti.

"Bir kenti daha iyiye götürecek olan o kentte yaşayan insanların görüşleridir." diyen Tütüncü, " O görüşler bir yerde gizli kaldığında, kamusal alana çıkıp siyasallaşamadığında o fikirlerin şehirciliğe yön vermesi düşünülemez. O bakımından ANTÜMDER'in yaptığı işi önemsiyorum. Önemli bir kamu vazifesi yapıyorlar." ifadesini kullandı.

"ŞEHİRLEŞMEDE ZİHNİYET PROBLEMİ VAR"

Konuşmasında Türkiye'deki şehircilik anlayışıyla ilgili düşüncelerini de açıklayan Tütüncü, şunları söyledi: "Bizde şehircilik şöyle yapılıyor: Bir şehir meydana getiriliyor. Şehirden maksat sadece insanların yaşadığı bir kalabalık. O kalabalık o coğrafya üzerinde yaşamaya başladığı andan itibaren de o coğrafya şekillendirilmeye çalışılıyor. Ulaşım, konuta ve imara yönelik düzenlemeler gibİ yerleşme olsun ama nasıl olursa olsun. Çarpık yerleşme veya kısmen çarpık yerleşme de olabilir. Hiç problem değil. Alt ve üst yapı hiç önemli değil. Yeter ki insanlar gelsin, şehirler büyüsün. Bu mantık şehirciliğimizi son 60-70 yıldır katleden bir olgu olarak ortaya çıkıyor. Türkiye'nin hangi şehrine bakarsak bakalım 60-70 yıl evveline gittiğimiz zaman çok daha düzgün, modern ve güzel şehirleri görüyoruz. Aradan 70-60 yıl geçmesine rağmen daha güzel şehirler göreceğimiz yer de bu zihniyet probleminden dolayı kaosun olduğu şehirleri görüyoruz."

"ŞEHİRCİLİK VİZYON GEREKTİRİR"

Belediyelerin, şehirlerde otopark yapacağı rezerv alanlarının olmadığına işaret eden Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şöyle bir anlayış olabilir mi? Ben şehri kurgulayayım, şehri planlayayım, orada güzel binalar olsun, milyon dolarlık daireler olsun ama otopark olmayabilir. Arabaları da yola park edebiliriz.

Herkesin otomobilini yola bıraktığı bir şehirde çok çeşitli sıkıntılar baş gösterir. Şehircilikle ilgili çok önemli sıkıntılar da hayatımızı zor ve karmaşık hale getirir. Şehircilik çok önemli bir sanattır. Şehircilik önemli vizyon gerektiren bir iştir. Şehircilik, şehrin bugününü, yarınını değil, şehircilik aldığınız kararla 10 yıl, 20 yıl sonrasını düşünebilmeyi gerektiriyor."

'ANTALYA'NIN GÖZDESİ OLACAKLAR'

Başkan Hakan Tütüncü, 7 yıllık görev süresi sıfırdan iki tane imar planı düzenlemesi yaptığını hatırlattığı konuşmasında şöyle devam etti: "Bu iki imar düzenlemesini komşu olan Avni Tolunay ve Duraliler mahalleleri için hazırladık. İmar planlarının meclis süreçlerinin tamamlanmasında sona yaklaşıldı. Avrupai tarzda, modern bir imar planı hazırlardık. Bir çocuk, okuluna gitmek için evinden çıktığında, yeşil alanlar içerisinde yola ayak basmadan okuluna gidebilecek. Bir yaşlımız, büyük bir caddeden karşıdan karşıya geçmeden, kaldırımı kullanarak camiye gidecek. Bölge, küçük bir şehir merkezi, uydu kent gibi, okul ve sosyal tesis alanlarıyla, büyük parselleriyle ve geniş yollarıyla muhteşem bir yer olacak. Bu imar planı düzenlemeleri hayata geçtiğinde tartışmasız Antalya'nın en güzel yerleşim yeri Avni Tolunay ve Duraliler olacak. Bölgedeki imar düzenlemelerini, birilerinin yerini kurtarmaya dönük bir amaçla ya da birilerine hoş gelsin diye de yapmadık."

DOKUMA İÇİN TEŞEKKÜR

ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur da Tütüncü'nün Kepez'de çok hizmetler yaptığına vurgu yaparak, şunları ifade etti: "Geçtiğimiz dönem Büyükşehir meclisinde birlikte çalıştığım Hakan Başkan, istişareye önem veriyor. Her kesimin fikrini alıyor. Bu anlayışa Antalya'nın çok daha fazla ihtiyacı var. Başkan, fikirlere açık bir insan. Dokuma Fabrikası'nı halka açma çalışmasında kendisini destekledik. Sorunlu bir yerde çözüm üretti. 500 dönüme yakın bir alan bu kente temalı kazandırılıyor. Dokuma'nın yaşatılması önemli bir hamleydi. Alan, bir sürü yargısal süreçlere muhatap oldu. Dokuma, Antalya'nın tarihinde önemli bir yer tutuyor. Bu tarihi yer yaşatılıyor. Temalı park oluyor. Temalı parkları, kent açısından önemli buluyorum."

Tabur, konuşmasının ardından Başkan Tütüncü'ye çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü:

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim