• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Kepekçi’den ’Ayakkabı’ Uyarısı

Kepekçi’den ’Ayakkabı’ Uyarısı
Kilis Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Kepekçi, ayakkabının insan sağlığı üzerinde büyük etkisi bulunduğunu belirterek, internetten ayakkabı alımı...

Kilis Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Kepekçi, ayakkabının insan sağlığı üzerinde büyük etkisi bulunduğunu belirterek, internetten ayakkabı alımı konusunda uyarılarda bulundu.

Ayakkabıcılar Odası Başkanı Kepekçi, internet üzerinden ayakkabı alan vatandaşların mağdur olduğunu ifade ederek, tüketicileri ayardı. Kepekçi, "Bazen ayakkabı yerine başka şeyler gönderiyorlar. Ayakkabı gelse bile ya kalitesiz oluyor, yada istenilen numara gelmiyor. Bu nedenle ayakkabı almak isteyenlerin bizzat ayakkabı satan iş yerlerinden görerek ve deneyerek almalarının kendi açılarından daha yararlı olacaktır" dedi. Neredeyse her gün onlarca televizyon programında sanal alemden ayakkabı satıldığını vurgulayan Kepekçi, "İnternet üzerinden sipariş veren vatandaşlara gelen ayakkabılar nedeniyle büyük sorun yaşıyorlar.. Bir bölümü ise ya ayaklarına dar ya da bol geliyor. Kalitesi de düşük oluyor. Örneğin Kilis'te 50 TL'ye alacağı bir ayakkabıyı 100 TL'ye internet üzerinden alıyor. Değiştirme imkanı da yok. Vatandaşlar mağdur oluyorlar. Ayakkabıların bizzat görerek ve deneyerek almalarında yarar var. İnternet üzerinden ayakkabıların kalitesi zannedildiği gibi iyi değil, bunu internet üzerinden alan herkes söylüyor. Biz esnaftan ayakkabı almalarını istiyoruz. Hiç yoktan görerek, deneyerek ayakkabı satın almış olurlar. Değiştirme imkanları da var. Esasında internet üzerinden veya televizyon programları ile satılan ayakkabılar Türkiye'deki esnafı ekonomik anlamda sıkıntıya sokuyor" dedi.

ÇİN MALI AYAKKABILAR

Kepekçi, ucuza satılan ayakkabıların Çin malı olabileceğini hatırlatarak, bu ayakkabıların ise sağlık açısından zarar olduğunu belirtti. Kepekçi, "Gerek Çin malı ayakkabılar, gerekse internet üzerinden satılan ayakkabıların insan sağlığına zararlı olma ihtimali çok yüksektir. Vatandaşlar ayakkabı alırken, Çin malı olup olmadığına baksınlar. Bazı önemli firmaların taklidini yaparak müşteriyi kandırıyorlar" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim