• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Kepçe Kulak, Çocuklarda Psikolojiyi Bozuyor

Kepçe Kulak, Çocuklarda Psikolojiyi Bozuyor
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, kepçe kulak görünümünün çocuklarda psikolojiyi olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, kepçe kulak görünümünün çocuklarda psikolojiyi olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Kepçe kulak görünümünün çocuğu arkadaşlarından farklı kılması nedeniyle bireyi psikososyal açıdan olumsuz etkilediğini kaydeden Op.Dr. İlgi Güler, "Bu bireyler ileri dönemlerde saçları ile kulaklarını gizlemeye çalışırlar. Okula başlayan çocuğun sosyal ortamı genişleyeceğinden ve arkadaşları tarafından olumsuz eleştirilere maruz kalma ihtimali artacağından operasyon için en uygun zaman okul öncesi dönem olmakla beraber kepçe kulak düzeltme ameliyatı her yaşta uygulanabilir. Ameliyat erişkinlerde genellikle lokal anestezi, çocuklarda ise genel anestezi altında yapılır ve 1-2 saat kadar sürer. Kulak arkasından yapılan ve önden görünmeyen 3 cm lik kesi ile kulak kepçesi kıkırdaklarına ulaşılır ve kıkırdaklar kalıcı dikişlerle şekillendirilir. Yapılan kesi emilebilen dikişlerle kapatılır ve ameliyat sonrası dönemde dikişlerin alınmasına gerek kalmaz." diye konuştu.

Op.Dr. İlgi Güler, hastanın ameliyat sonrası aynı gün eve dönebileceğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Zamanla azalan şişlikler, basit ağrı kesicilerle giderilen ağrılar olabilir. Pansuman 1-3 gün sonra açılır. 2 hafta sürekli, 2 hafta sadece geceleri saç bandı tarzında bant kullanılması önerilir. 3 ay boyunca kulağın travmalardan korunması önerilir. 3 hafta sonra fark edilmeye başlayan kulaklardaki belirgin değişiklik kişinin özgüvenini artırır, psikososyal olarak kendini daha iyi hissetmesini sağlar. Kulak arkasından yapılan keside yara iyileştikten sonra iz kalabilir, bu iz kulak arkasında kalacağı için önden, yandan ve arkadan bakışta genellikle görülmez. Nadiren oluşan aşırı izleri tedavi etmek gerekebilir. Kulak kepçesinde hissizlik oluşabilir ve kendiliğinden bir kaç ayda geriler. Asimetri ve yara iyileşme problemleri çok nadir görülebilen komplikasyonlardır. Otoplasti sonrası dönemde ilerleyen zamanlarda her iki kulak kepçesinde de bir miktar açılma görülebilir, bu açılmalar aşırı miktarda olursa tekrar operasyon gerektirebilir (%2). Yapılan estetik girişim sadece kulak kepçesini içerdiğinden kulak zarı ve duyma fonksiyonu etkilenmez. Kişinin sosyal hayatını etkileyen ve kimi zaman aynaya bakmaktan bile çekinmelerine sebep olan kepçe kulak deformitesi düzeltilmesi ile oldukça olumlu sonuçlar alınır ve bireylerin kendine olan güveni artırılır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim