• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Kenyalı öğrenci 2 yıldır göremediği ailesine kavuşacak

Kenyalı öğrenci 2 yıldır göremediği ailesine kavuşacak
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Kenyalı Fardosa Abdullahi, iki yıldır göremediği ailesine kavuşacak.

Kenya’nın İsiolo şehrinde şoför olarak çalışan Abdullahi Adone (54) ve ev hanımı 11 çocuk annesi Havva Muhammet’ın (40) kızları Fardosa Abdullahi (21), üniversite eğitimi almak için 2 yıl önce Türkiye’ye geldi. Kısa sürede Türkçe’yi ana diline yakın derecede öğrenerek Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde eğitim görmeye başlayan 2. sınıf öğrencisi Fardosa Abdullahi, arkadaşlarının da sevgisini kazandı.

Kız arkadaşları ile öğrenci evine yerleşerek bir pastanede yarı zamanlı çalışarak harçlığını çıkaran Fardosa’nın iki yıldır ailesi ile maddi imkansızlıklar nedeniyle görüşemediğinden haberdar olan arkadaşları devreye girdi. Sınıf arkadaşları Mehmet Emin Dündar ile Vildan Karaca, üniversitede yardım toplamak istedi ama bu fikirlerinin bazı sıkıntılara neden olabileceği düşüncesi ile vazgeçerek Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Kelemci ile temasa geçti. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile görüşen Başkan Yardımcısı Kelemci, öğrencilere yardımcı olmak için harekete geçti. Bir turizm firması ile görüşerek Fardosa’nın Kenya’ya gidiş-dönüş uçak biletini temin eden Başkan Yardımcısı Kelemci, ilk defa kendilerine böylesine bir talep geldiğini belirterek, “İlgili birimlerimizle bu konuyu paylaştık. Hayırsever kardeşlerimize bu konuyu anlattığımızda el birliği ile Fardosa’yı 2 yıldır göremediği Kenya’daki ailesine kavuşturmak için biletlerini aldık. Fardosa otobüsle İstanbul’a, oradan da uçakla memleketine gidecek” dedi.

FARDOSA YENİ DOĞAN 2 KARDEŞİNİ İLK DEFA GÖRECEK

Başkan Yardımcısı Kelemci’den uçak biletlerini alan Fardosa Abdullahi, arkadaşlarının sürprizi karşısında yaşadığı sevincini dile getirdi. 2 yıldır aile özlemi çektiğini ifade eden Fardosa, “Türkiye’ye gelmek için Nairobi’de sınava girdiğimde o gün küçük kız kardeşim doğdu. Ben onu göremedim. Türkiye’de iken de bir erkek kardeşim daha olmuş. Onları görmedim. Uzun zamandır göremediğim ailemin Kenya’ya gittiğimden haberi yok, onlara sürpriz yapacağım. Çok heyecanlıyım” diye konuştu.

Çok sevdiği sanatçı Ziynet Sali'nin 'Her Şey Güzel Olacak' parçasını okuyan Fardosa, kendisine yardımcı olanlara teşekkür etti.

Vildan Karaca ise, sınıf arkadaşının uzun zamandır ailesini göremediğini duyunca etkilenerek harekete geçtiklerini belirterek, “Biz bir iki ay bile ailemizi görmediğimizde özlem çekiyoruz. Onun da ailesini görmesi gerektiğini düşünerek yardımcı olmak istedik” şeklinde konuştu.
Mehmet Emin Dündar da, Ferdosa’nın aile özlemini hissederek ona yardımcı olmak adına Tokat Belediyesi’ne başvurduklarını ve belediyenin katkıları ile arkadaşlarını ülkesine gönderebilmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

“ÇİKOLATALI KIZIMI ÇOK SEVİYORLAR”

Pastane işletmecisi Fatma Şenocak, Fardosa’nın kendisine “Validem” dediğini belirterek şöyle konuştu:

“İşine çabuk adapte oldu. Bana validem diyor. Validesi oldum, kendisini çok seviyorum. Ailesinin yanına yollayan reisimize sevgilerimi yolluyorum, kendisinden Allah razı olsun. O göndermese idi ben gayret edip yazın gönderecektim. Müşterilerimiz kendisinden çok memnun. Çikolata kızımı çok seviyorlar. Çocuklar biraz çekiniyor, o çikolatalı korkmayın diyorum. Kendi güler yüzlü, çok güzel yürekli, onun içinde sorun yok.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim