• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Kentte Arıcılığın Nasıl Yapılacağı Anlatıldı

Kentte Arıcılığın Nasıl Yapılacağı Anlatıldı
Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde düzenlenen Ocak ayı seminerleri kapsamında, bu hafta "Kentte Arıcılık" konusu ele alındı.

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde düzenlenen Ocak ayı seminerleri kapsamında, bu hafta "Kentte Arıcılık" konusu ele alındı.

Yılın ilk ayı için düzenlenen seminerler, 27 Ocak Çarşamba günü "Kentte Kompost Nasıl Yapılır?" konusu ile son bulacak.

Ocak ayı seminerleri kapsamında geçen hafta verilen "Organik Pazar Gerçekten Organik mi?" konulu seminerin ardından bu hafta da "Kentte Arıcılık" ele alındı.

Kent içinde arıcılık ile uğraşan ya da konuyla ilgili bilgi edinmek isteyen Çankayalıların katıldığı seminerde, eğitimleri Çankaya Belediyesi'nden Arıcılık Danışmanı Gamze Karahan ile bağımsız olarak Arıcılık Danışmanlığı yapan Özkan Yılmaz verdi.

PRATİK BİLGİLER VERİLDİ

İlk bölümünde dünya kentsel arıcılığından örneklerin paylaşıldığı seminerde, Paris, ABD, Hollanda gibi ülke ve şehirlerde yapılan kentsel arıcılığın çok uzun yıllardır devam ettiği ve hükümetlerin bunun için yeni mevzuatlar geliştirdiği belirtildi. Ayrıca, kent şartlarında arıcılık yapılabilmesi için pratik bilgiler verildi.

Şehir içinde yapılan arıcılık örneklerinin ele alındığı ikinci bölümde ise kent içi şartlarında nerelerde arıcılık yapılabileceği, verimlilik durumu gibi konular detaylandırıldı.

Sonbahar aylarında bile açan çiçeklerin yetiştiriliyor olması nedeniyle Ankara'daki şehir içi kovanlarda bal üretiminin kırsal alana göre daha yüksek verimde olduğu, kırsal alanda yaklaşık 16-20 kilo arasında gerçekleşen verimliliğin şehir içinde 30 kiloyu bulduğunun altı çizildi.

SIRADA "KENTTE KOMPOST" YAPIMI VAR

Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi'nde düzenlenen Ocak ayı seminerleri kapsamında 27 Ocak Çarşamba günü saat 12:30'da "Kentte Kompost Nasıl Yapılır?" konusu ele alınacak. Seminere, Güneşköy Kooperatifi ve ODTÜ Kimya Bölümü'nden Prof. Dr. Ali Gökmen konuşmacı olarak katılacak.

Ücretsiz olan seminerlere katılmak isteyen vatandaşlar 235 39 73 numaralı telefon aracılığıyla bilgi alabilirler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim