• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli

Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de "yüzde 100 uzlaşma" ve yerinde dönüşümle gerçekleştirilecek ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere'deki...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de "yüzde 100 uzlaşma" ve yerinde dönüşümle gerçekleştirilecek ilk kentsel dönüşüm projesi olan Uzundere'deki 280 konut için kura çekimini gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektarlık alanı kapsayan Uzundere projesinin önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkılacak ilk etabı için noter huzurunda kura çekimlerini gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kurayla ilk hak sahibini belirlediği törende heyecan dolu dakikalar yaşandı. Dönüşüm projesi kapsamında çekilen kuralar ile yüzler güldü.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümdeki ilk ilkelerinin "yerinde dönüşüm" ve "uzlaşma" olduğunu hatırlatarak, "Bizim uyguladığımız yöntemle şimdiye kadar Türkiye'de bir tane kentsel dönüşüm yapılmadı. İlk defa sizlerin sayesinde yapılacak. Bu örnekte başarılı olduğumuz zaman, arkası çorap söküğü gibi gelecek ve kentimiz en kısa zamanda kalkınacak" dedi.

"DÖNÜŞÜMDE İLKELERİMİZ VAR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel dönüşüm için koydukları belli ilkeler olduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Hak sahibi, yaşadığı yerde konutunu alacak yani yerinde dönüşüm olacak. Ne hak ediyorsa, mahallesinde alacak. Bu birinci kural. Sizin arsalarınızın üzerinde döşüm olacak; orada bir değer artışı varsa sizler istifade edeceksiniz. Yerinde dönüşümün ilk amacı bu. İkincisi; biz sizin dönüşüm alanlarınızdan belediye olarak bir kuruşluk kar, hizmete katılım hiçbir şey beklemiyoruz. İhaleyle verilecek, sizin bugün kurasını çektiğiniz konutlar size verilecek, gerisi de inşaat ederi olarak müteahhide kalacak. Ama belediye bundan bir kuruş bile kazanmayacak. Kentin 50 yıl, 100 yıl sonrasını planlamamız gerekiyor. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bugün dairelerinizin değerini sizler de bizler de biliyoruz. Zaten oraya büyük fuar alanı yaparak oranın değerini artırdık. ESBAŞ büyüyecek. Orası bizim en hızlı gelişecek ve dönüşecek yerimiz. Rıza olan yerde dönüşümü yaparım. Rıza olmayan yerde yapmam. Bizim uyguladığımız yöntemle şimdiye kadar Türkiye'de bir tane kentsel dönüşüm bile yapılmadı. İlk defa sizlerin sayesinde yapılacak. Adaletten ayrılmadan, eşit davranarak, öyle bir kentsel dönüşümü uygulayıp Türkiye'nin önüne koyarak; "bu iş namusuyla, şerefiyle böyle yapılır" deme fırsatını verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli

Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli

Kentsel Dönüşümde İzmir Modeli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim