• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerinin Yüzde 85’i İmzayı Attı

Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerinin Yüzde 85’i İmzayı Attı
Antalya'da uygulanacak olan "Kepez ve Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerinin yüzde 85'i ön protokol imzalayarak Büyükşehir Belediyesi'ne...

Antalya'da uygulanacak olan "Kepez ve Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerinin yüzde 85'i ön protokol imzalayarak Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdi. Projenin 1/1000'lik imar planları Şubat ayında Büyükşehir Meclisi'ne geliyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu doğrultusunda Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildikten sonra başlayan planlama çalışmaları devam ediyor. Proje için hazırlanan 1/5 binlik imar planı 8 Aralık 2015 tarihinde Büyükşehir Meclisi'nde kabul edilmişti. Şimdi de projenin 1/binlik planları Şubat ayında Büyükşehir Meclisi'ne sunulacak.

YÜZDE 85'İ 2 AYDA EVET DEDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in açılışını yaptığı Kepez-Santral Mahalleri Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Ofisi'nde hak sahipleri ile ön protokol imzalanıyor. Projenin hayata geçirilmesini isteyen 2 bin 832 hak sahibi 2 ay gibi kısa bir sürede Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdi. Projenin imar planlaması, raylı sistem planlaması, ulaşım planlaması, alt ve üst donatı planlamaları devam ediyor.

261 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Oluşturulan proje ile mahalle sakinleri, büyük meydanlar, göletler, müzeler, yeşil alanlar, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, pazar alanları, hastane gibi sosyal alanlara kavuşacak. Kepez ve Santral mahallelerinden raylı sistem hattı da geçecek. Proje ile hak sahiplerine hiç para ödemeden metrekare hakları kadar daire sahibi olması, hak sahiplerine mevcut yerlerine en yakın konut alanlarından daire verilmesi, ister büyük bir tek daire ister küçük metrekareli iki daire sahibi olması gibi imkanlar sunulacağı bildirildi. Hak sahiplerine yeni evlerine taşınana kadar kira yardımı ve taşınma yardımı da yapılacağı söylendi.

Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerinin Yüzde 85’i İmzayı Attı

Kentsel Dönüşümde Hak Sahiplerinin Yüzde 85’i İmzayı Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim