• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kentsel dönüşüm alanında yanlış evin duvarını yıktılar

Kentsel dönüşüm alanında yanlış evin duvarını yıktılar
Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında belediye adına yıkım işlemini gerçekleştiren...

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında belediye adına yıkım işlemini gerçekleştiren iş makinaları yanlış evin duvarını yıktı. Yıkım esnasında evde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

Olay, Şahinbey Belediye'sinin kentsel dönüşüm çalışması gerçekleştirdiği Kılınçoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre iş makinası, Berberler ailesine ait evin duvarını yıktı. Yıkım sonrası harabeye dönen evde maddi hasar meydana geldi. Olay sırasında kursta olan ev sahibi Arzu Berberler ise büyük bir şok yaşadı. Yaşadığı korkuyu anlatan Berberler, tepkisini gözyaşları içinde şu sözlerle dile getirdi: "Biz şimdi nereye gideceğiz? Ben kazansınlar diye kendilerine oy attım. Şimdi bu evde nasıl oturacağız? Biz evi belediyeye vermemiştik. 22 bin TL para veriyorlar. Ona da ev al diyorlar. Ağabeyim hapiste. Bankaya kredi borcumuz var. Biz nasıl ev alacağız? AKP kazansın diye dua ettim. Ama evimizin böyle olmasını istemedim. Gelince baktım duvar yıkılmış. Evin içerisinde olsaydım kesin ölürdüm."

Berberler ailesinin bir komşusu da yaşanan olaya tepki göstererek, kentsel dönüşüm çalışmalarının kendilerini mağdur ettiğini anlatıp şunları söyledi: "Biz AKP'ye oy attık bizi kurtarsın diye. Hiç acımaları yok mu? Evlerimize 20 bin TL veriyorlar. Biz kendileri için çabalıyoruz kendileri de bizim için çabalasın. Biz reziliz. Çocuklarımız perişan. Evin içinde oturamıyoruz. Esrarcılar burayı sarmış. Çocuklarımız dışarıya çıkamıyor. Devletten yardım bekliyoruz. Yoksa çok perişan haldeyiz."

Yıkım olayına şahit olduklarını da aktaran komşu kadın, "Kendileri "Bir şey olmaz, gidip belediyeye başvurun" diyorlar. Onlar da bir şey yapmıyor. Canımızın kıymeti yok belediyenin yanında. Biz ölürsek kim sahip çıkacak? Bunun sorumlusu Şahinbey Belediyesidir. Onlar yıktığına göre yardım etsinler. Komşu olarak yüreğimiz acıyor. Bir an önce bu evlere çare bulunsun. Yıktırıyorlarsa evlerin fiyatlarını versinler." ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm alanında yanlış evin duvarını yıktılar

Kentsel dönüşüm alanında yanlış evin duvarını yıktılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim