• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Kentpark İçin Çalışmalar Başlıyor

Kentpark İçin Çalışmalar Başlıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin en önemli yaşam merkezlerinden birisi olacak olan Keykubat Kentpark'ın yapılacağı bölgede incelemelerde...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin en önemli yaşam merkezlerinden birisi olacak olan Keykubat Kentpark'ın yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. Şeker Gölü'nü de içine alacak olan Kentpark bünyesinde Macerapark da bulunacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Şeker Gölü ve çevresi, Şeker Tepesi ve Keykubat Tepesinde incelemelerde bulunarak yapılacak olan Kentpark'ın hangi bölgeleri kapsayacağını yerinde gördü. Yapacakları önemli rekreasyon alanlarının başında Keykubat Kentpark projesinin geldiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Projenin bir kent ormanı niteliğinde olacağını dile getiren Başkan Çelik, "İçinde mesire alanları ve farklı aktivitelerin olacağı bir alan olarak planlayacağız. Proje çalışmalarına başladık. Şeker Gölü ile bütünleşecek bir proje hazırlayacağız. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız farklı aktivite alanlarını burada bulabilecekler. Spor alanları ve gençlerin enerjilerini atabilecekleri Macerapark yapacağız. Ayrıca burada Kayseri ikliminde yetişen her türlü meyve ağacının görünmesini istiyoruz. Bu nedenle çocukların her türlü meyve ağacından meyve toplayıp yiyebilecekleri halka açık meyve bahçeleri oluşturacağız. Tepede birbirinden farklı Kayseri lezzetlerinin sunulacağı güzel bir mekan yapacağız. Bu sezon temelini atarak yeşil doku çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Açıklamasında Şeker Fabrikası yöneticilerine de teşekkür eden Başkan Mustafa Çelik, "Buradaki arazinin bir kısmı Şeker Fabrikası arazisi. Onlarla yapacağımız protokolle bölgeyi bir bütün olarak değerlendireceğiz. Yine burada Keykubatiye Sarayı kalıntıları var. Kazı çalışmaları başladı. Hızlı gitmesi için destek vereceğiz. Kentpark'ı bitirdiğimizde 20-30 yıl sonra dua alacağımız önemli işlerden biri olacak. Nasıl ki Rahmetli Çalık'a Beştepeler için dua ediyorsak, nasıl ki Gesi'deki minicik fidanlığı çamlık haline getiren Rahmetli Mustafa Demirkan'a dua ediyorsak biz de halkımızdan dua alırız diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kentpark İçin Çalışmalar Başlıyor

Kentpark İçin Çalışmalar Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim