• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kent Meydanı yapılacak alan gün yüzüne çıktı

Kent Meydanı yapılacak alan gün yüzüne çıktı
Muş'ta Kent Meydanı projesinin uygulanacağı alan, eski binaların yıkımının tamamlanmasının ardından gün yüzüne çıktı.

Muş'ta Kent Meydanı projesinin uygulanacağı alan, eski binaların yıkımının tamamlanmasının ardından gün yüzüne çıktı.

Muş Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan Kent Meydanı projesi adım adım hayata geçiriliyor. Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde uygulanacak olan proje, Muş'un çehresini değiştirecek. Kent Meydanı projesinin uygulanacağını Eski Devlet Hastanesi yerleşkesindeki yapıların yıkımı tamamlandı. Tahsis işlemlerinin tamamlanması ile yıkım işini ihale eden Muş Belediyesi, söz konusu bölgede uygulayacağı proje ile Muş'un kent meydanı eksikliğini giderecek. Yaklaşık üç ay önce yıkım çalışmalarının başladığı alanda önemli bir mesafe kat edilirken, gelecek yıl projenin başlatılması hedefleniyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, "Göreve başlamadan önce halkımıza birçok alanda söz verdik ve çeşitli taahhütlerde bulunduk. Verdiğimiz sözleri not alarak buna göre planlamalar yaptık. Allah'a şükürler olsun ki görev süremizin yarısını geçtiğimiz bugünlerde taahhütlerini gerçekleştiren bir yönetim olarak halkının karşısına başı dik bir şekilde çıkmanın gururunu yaşıyoruz. Taahhütlerimizden biri de bu şehre kent meydanı kazandırmaktı. Muş Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasına taşınması ile eski hizmet binasının yerine kent meydanı yapmak üzere işlemlerimizi başlattık. Tabi bugüne kadar uzun bir süreç geçirdik. Ancak sonuç olarak Allah'a şükürler olsun ki bugün projemizin ilk etabını başlattık. Tahsis işlemlerinin tamamlanması ile Eski Devlet Hastanesi yerleşkesindeki yapıların yıkımı için ihale yaptık. İhaleyi alan yüklenici firma yaklaşık 3 ay içinde yıkım çalışmalarını tamamladı" dedi.

"Meydanlar şehirlerin aynasıdır" diyen Başkan Asya, bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Eski Devlet Hastanesine ait binaların yıkımı tamamlandı. Gelecek yıl hazırlamakta olduğumuz projemizi uygulamaya başlayacağız. Aynı şekilde bu bölgedeki enkazların tamamını çıkararak çalışmalarımıza start vereceğiz. Su öğelerinin, yeşil alanların ve otopark alanlarının olacağı Kent Meydanı ile halkımıza nefes alabilecekleri bir ortam oluşturacağız. Vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak ve güzel vakit geçirebilecekleri Kent Meydanını en kısa sürede yaparak hizmete sunmayı hedefliyoruz. Bu projemizle ilimizin en büyük eksikliklerinden birini daha gidermiş olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızdan aldığımız güçle Muş'un çehresini değiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim